Pala vlast u Kotoru: DPS i SDP smijenili Jokića!

0

Vladimir Jokić smijenjen je sa funkcije predsjednika Opštine Kotor, odlučilo je na današnjoj sjednici 18 odbornika lokalne skupštine.

Uz opoziciju, za smjenu Jokića glasali su i odbornici SDP-a.

Nakon što je predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović prekinula sjednicu i dala pauzu na neodređeno vrijeme, ona je ipak nastavljena nakon desetominutne pauze.

Perović je saopštila da prekida sjednicu, jer joj je neblagovremeno dostavljen zahtjev za dopunu dnevnog reda.

Bruna Lončarević iz SDP-a tada je rekla da je Perović isključila mikrofone i otišla, ali da je ostalo 19 odbornika, te da imaju većinu da smijene Jokića.

“Ovo je naš dom, a ne ono dolje, ono je ulica”, kazala je Lončarević.

Nakon što su obezbijeđeni tehnički uslovi, Željko Avramović iz DPS-a je saopštio da je prisutno 18 odbornika da imaju kvorum, te da parlament nastavlja s radom.

Lončarević, koja je predlagač razrješenja Jokića, kazala je da je u Kotoru mirno, da su se strasti smirile i mogu da nastave s radom.

“Mi smo imali razloga da održimo vlast, ali u ovom gradu već godinu i po nema skupštine, održana je samo jedna, ne funkcioniše vlast. Mi iz SDP-a ne možemo više da prihvatimo ovo što se u Kotoru dešava”, kazala je ona.

Podsjetimo, inicijativu za smjenu Jokića pokrenula je Socijaldemokratska partija, inače koalicioni partner sadašnje vlasti u Kotoru, a predlog su podržale Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Hrvatska građanska inicijativa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.