Pajović uhvaćen u laži: Ministarstvo tvrdi da pečat nije u Ambasadi

1

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je da je nakon temeljnih provjera prostorija diplomatsko-konzularnog predstavništva u Kini od strane zaposlenih službenika Ambasade, potvrđeno da se pečat ne nalazi u prostorijama Ambasade, te da će o tome obavijestiti nadležne organe u Crnoj Gori.

Iz MVP su reagovali povodom navoda opozvanog ambasadora u Kini Darka Pajovića da se “sva službena akta, ključevi, pečat i bankovne kartice (…) nalaze u prostorijama Ambasade“ i medijskih objava u vezi sa tim.

Iz MVP tvrde da su u posjedu prepiski u kojima Pajović zahtijeva da mu se sva službena akta Ambasade dostave na pečatiranje, iako se ne nalazi u Ambasadi, što je potvrda da se pečat nalazi kod njega.

“Ministarstvo vanjskih poslova posjeduje prepisku između bivšeg ambasadora Pajovića i privremenog otpravnika poslova u kojoj, između ostalog, opozvani ambasador zahtijeva da mu se sva službena akta Ambasade dostave na pečatiranje, u trenutku kada se on ne nalazi u Ambasadi. Osim što predstavlja potvrdu da je službeni pečat još uvijek u posjedu g-dina Pajovića, iz prepiske je jasno da g-din Pajović traži da se službena dokumentacija Ambasade iznosi i pečatira van prostorija diplomatsko-konzularnog predstavništva, što je neprihvatljiv način funkcionisanja u diplomatskoj praksi, odnosno u službeničkom sistemu”, navodi se u reagovanju MVP.

Ističu da ovakva situacija u velikoj mjeri usložnjava procedure koje se odnose na redovne diplomatske aktivnosti, svakodnevne konzularne usluge crnogorskim državljanima, izdavanje viza kineskim državljanima, kao i komunikaciju sa institucijama zemlje prijema i diplomatskim korom, za šta je neophodan pečat Ambasade.

“MVP će o navedenom informisati nadležne organe Crne Gore kako bi se utvrdilo da li su u radnjama opozvanog ambasadora sadržani elementi prekršajne ili krivične odgovornosti, te postupiti u skladu sa nalazima nadležnih organa”, zaključuju iz ovog ministarstva.

1 Comment
  1. Onako usput komentariše

    Slagao?Pajovic??Ma on to samo vjezba da se oproba na mjestu presednika Vlade.To je ta “vjestina” sto prolazi u CG da se bude Premijer.Ljudi nikako da nauce da se nikome ne moze vjerovati usima , vec ocima…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.