Pajović optužena za dilovanje droge

0

Podgoričko Više državno tužilaštvo dostavilo je Višem sudu na ocjenu i potvrđivanje optužnicu kojom Spužanku Anju Pajović (27) terete za šverc droge.

Pajović je uhapšena krajem novembra prošle godine u policijskoj akciji “Grbe”.

Iz Uprave policije tada je rečeno da je sumnjiče da se već duže, na teritoriji Danilovgrada i Podgorice, bavi uličnom prodajom narkotika.

Tada su saopštili i da su akciju kodnog naziva “Grbe”, tokom koje je pretreseno više stanova, sproveli na teritoriji Danilovgrada.

Pretresom su pronašli i oduzeli kokain težine oko 109 grama.

Pajović je od ranije poznata istražnim organima.

Hapšena je i osuđivana zbog nedozvoljenog držanja oružja.

U februaru 2019. godine sa tužilaštvom se nagodlla da zbog bombe koja je pronđena u njenom stanu odleži sedam mjeseci zatvora.

Osnovni sud potvrdio je takav dogovor, ocjenjujući da je sedam mjeseci robije i oduzimanje bombe od Pajovićeve dovoljna kazna da ona u budućnosti ne vrši krivična djela.

Tada su je teretili da je u drugoj polovini decembra 2018. godine, u iznajmljenom stanu, neovlašćeno nabavila eksplozivnu napravu tešku kilogram i po sa detonirajućom kapislom i držala je u stanu dok je policija nije pronašla 28. decembra prošle godine.

Pajović je i ranije priznala tužiocu da je nabavila eksplozivnu napravu koju je policija pronašla kod nje, ali nije htjela da kaže od koga i zbog čega je to učinila.

Ona je ranije više puta osuđivana,a policija je označava kao bezbjednosno interesantno lice.

Nakon njenog hapšenja, iz policije su saopštili da su spriječili izvršenje teških krivičnih djela.

Tada su naveli da su pretresom stana u Podgorici tri porodične kuće u Danilovgradu i dva vozila, koja koriste Anja Pajović, Vuk Pajović i Božidar Zekić, pronašli eksploziv, ali i tragove narkotika…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.