Padaju na sve strane: Uhapšen i policajac Milenko Mića Rabrenović!

0

U akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapšen je i dugogodišnji policajac Milenko Mića Rabrenović, koji je jedno vrijeme bio zadužen za obezbjeđenje bivšeg šefa policije Veselina Veljovića, dok je obavljao dužnost prvog policajca u prvom mandatu na čelu policije.

Protiv Rabrenovića je vođen sudski proces zbog optužbi da je uputio monstruozne prijetnje tadašnjoj novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić i njenoj porodici u februaru 2011. godine.

Rabrenović je u sudskom postupku oslobođen, takvu odluku donijela je sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Larisa Mijušković-Stamatović, a presudu je zasnovala na mišljenju vještaka za telekomunikacije Predraga Boljevića, koji je „tokom postupka naprasno promijenio osnovni nalaz, gdje je prvo tvrdio da ista osoba u istom vremenskom intervalu koristila telefonske aparate i kartice, sa kojih su 9. i 10. februara 2011. godine upućeni prijeteći poziv i poruke“.

Novinarki Lakić prijećeno je u vrijeme dok je objavljivala tekstove o švercu cigareta iz mojkovačke fabrike “Tara”, prema BiH, Kosovu, Srbiji i sumnji da su u taj posao uključeni visoki policijski i funkcioneri ANB-a…

Lakić je od prvog dana kada su počele prijetnje tvrdila da stižu iz samog vrha policije jer joj je istog dana kada su joj upućene zastrašujuće poruke, Veselin Veljović poslao „kurira“ da je „zamoli“ da ne piše o fabrici.

Kada je ona to odbila, iste večeri joj je prijećeno napadom na dijete.

Bivši šef policije Veselin Veljović uhapšen je 24. jula ove godine zbog sumnje da je bio dio kriminalne organizacije odbjeglog Aleksandra Mrkića, te da je odavao službene podatke članovima tog klana za koji se vjeruje da se bavio švercom cigareta.

SDT je protiv te kriminalne organizacije 24. januara ove godine dostavila optužnicu, koja još čeka kontrolu pred vijećem Višeg suda u Podgorici.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.