Ozloglašeni šef „Koza nostre“ krio se i u Crnoj Gori

3

Mateo Mesina Denaro, ozloglašeni šef italijanske mafije „Koza nostre“, boravio je i u Crnoj Gori tokom 30-godišnjeg skrivanja od policije.

Mesina Denaro je, podsjetimo, uhapšen 16. januara u bolnici u Palermu, nakon što je od 1993. godine bio je u bjekstvu.

U tom periodu, sada 60-godišnji kriminalac krio se u mnogim dijelovima Italije, u posljednje vrijeme na Siciliji, ali je i putovao svijetom.

Mafijaški bos, sa pet različitih identiteta, sve dok nije obolio od kancera, šetao se od Tunisa do Crne Gore, pišu „Novosti“.

Mesina Denaro je sarađivao sa lokalnom mafijom u Tunisu, boravio je i u Španiji, posao sa drogom razradio je u Albaniji, a u Crnu Goru je, navodno, dolazio iz drugih razloga.

To je bila njegova strast prema kocki, a u Crnoj Gori je, očigledno, našao „društvo“ za svoju zanimaciju.

Inače, Mesina Denaro je u u odsustvu osuđen na doživotnu kaznu zatvora, zbog učešća u ubistvu sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

On se, takođe, suočava sa doživotnom robijom zbog bombaških napada u Firenci, Rimu i Milanu, u kojima je ubijeno 10 ljudi.

Prije hapšenja, bio je među 10 najtraženijih kriminalaca u svijetu.

3 Comments
  1. Delta City. komentariše

    Kod koga se krio. Imate pravo samo jednom da pogadjate jer odgovor lagan, znaju ga i tice na grani.

  2. qyu komentariše

    Nije se on krio ovdje nego bii pod zaštitim policije.

  3. Zdravko Stanišić komentariše

    Ne seri Delto. Nije lijepo biti drukara ma o kom se radilo. Nije se krio u Milojebini, dolazio je da kocka i boravio pod lažnim identitetom po par dana dok se izigra. Misliš da se kome predstavljao ko je i šta je. Kakva si ti avetinja

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.