Ovo su najjeftinji evropski gradovi za sve one koji rade na daljinu

0

U vrijeme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Kompanija Brother UK sprovela je istraživanje kako bi otkrila gdje je u Evropi najjeftinije, ali i najskuplje mjesto za rad na daljinu.

U pomenutoj kompaniji su analizirali faktore kao što su brzina Wi-fi mreže, cijenu iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbjednost mjesta.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla, u kojoj, kako su naveli, jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mjesečno, a hrana van kuće je takođe jeftina – prosječan obrok košta samo 4,11 evra.

Rumunija je bila ta koja je sa svojim gradovima dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mjesta.

Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mjesto, iznose samo 7,42 evra, ali i gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti.

Takođe, na listi se našao i jedan grad iz Srbije – Niš.

U nastavku pogledajte kompletnu listu evropskih gradova iz kojih je najpovoljnije raditi na daljinu:

1. Tuzla, Bosna i Hercegovina

2. Oradea, Rumunija

3. Krajova, Rumunija

4. Plovdiv, Bugarska

5. Jaši, Rumunija

6. Temišvar, Rumunija

7. Sibiu, Rumunija

8. Skoplje, Sjeverna Makedonija

9. Niš, Srbija

10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.