“Ovo je vrijeme koje je teško za sve ljude, ali kao i uvijek, na pleća pravoslavnih hrišćana pada najveći teret“

2

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, u svoje ime i u ime članstva, čestitao je Vaskršnje praznike Patrijarhu srpskom G. Irineju, Mitropolitu crnogorsko-primorskom G. Amfilohiju, Episkopu budimljansko-nikšićkom G. Joanikiju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.

– U ovim danima, kada se svijet bori protiv nevidljive pošasti i kada u toj borbi nečastivi koristi priliku da se obračuna i sa Crkvom Hristovom, pogotovo kod nas u Crnoj Gori, moramo sačuvati mir i snagu za borbe koje nas čekaju i utješiti se činjenicom da je Sin Božiji podnosio za spas svijeta sve muke koje su mu ovozemljaske sudije odredile da bi posle raspeća i stradanja vaskrsao u slavi i okajao grijehe čovječanstva. Ovo je vrijeme koje je teško za sve ljude, ali kao i uvijek, na pleća pravoslavnih hrišćana pada najveći teret.- poručio je Mandić u čestitki.

On je istakao kako su u takvoj situaciji, vjernom narodu molitve Patrijarha Irineja, Mitropolita Amfilohija, Episkopa Joanikija i svih arhijereja najpotrebnije.

Mandić se u čestitki i lično zahvalio Patrijarhu Irineju:

Lično želim da Vam se zahvalim što ste u momentima koji su prethodili veličanstvenim litijama protiv sramnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti blagoslovili našu borbu protiv tog zakona na političkom polju, u Parlamentu Crne Gore i na svakom drugom mjestu, što je dalo svoj doprinos i buđenju vjernog naroda u Crnoj Gori.

Litije su posle dugo vremena ponovo ujedinile srpski narod kako u njihovim matičnim državama tako i u rasijanju. Ta vrsta pravoslavnog hrišćanskog otpora nečastivom u Crnoj Gori je snažno pozdravljena od svih vjerujućih ljudi u Evropi i šire. Sa radošću čekamo prolazak ove nesvakidašnje situacije i nastavak litija koji su najavile naše eparhije u Crnoj Gori.

Predsjednik Nove srpske demokratije takođe je istakao kako su vladike iz Crne Gore, Mitropolit Amfilohije i Episkop Joanikije, pronosili kroz sve godine njihove službe istinu Hristovog vaskrsenja među narodom u Crnoj Gori.

– Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost da ostanemo zdravi tijelom i duhom i izdržimo svaki napad onih koji su ogrezli u zlu, prevari i mržnji, i da istrajemo u borbi za one vrijednosti koje su krasile naše slavne pretke. Prije svega u odbrani naših svetinja u Crnoj Gori i naše svete zemlje, Kosova i Metohije. Srpski narod se, na svim svojim prostorima, nalazi pred brojnim izazovima i preprekama, ali kao i uvijek kroz istoriju, vjera u Boga, naše jedinstvo i slogu biće jača od svih neprijatelja.

HRISTOS VASKRSE – VAISTINU VASKRSE! – zaključio je Mandić

2 Comments
 1. Lange komentariše

  Po mom mišljenju najbolja opcija je bečić ,sigurno je srbin ali neće da se exponira i jedini je pored govnjavog sdp ko e bi evropa predala vlast.ottijeznite se mislite da će evropa dati df da vodi državu ne zavaravajte se narode.bečić je najbolja i jedina opcija i za srbe i za cg zapamtite

  2
  5
 2. Lange komentariše

  ZAŠTO DISLAJK AJDE NAVEDITE ŠTA TO OPOZICIJA DOSAD URADI,SVE JE MILU AMINOVALA I OVAJ BI ZAKOK AMINOVALI DA NIJE BILO CRKVE I NAS NARODA .PUSTITE VI TO RAZMIŠLJAJTE MALO .

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.