“Ovo je vrijeme kada treba ponovo da zavolimo jedni druge“

0

Predrag Šćepanović, sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske, za Boje jutra je govorio o predstojećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu i ovogodišnjem obilježavanju u uslovima epidemije koronavirusa.

„Nažalost, naši vjernici ove godine ne mogu prisustvovati bogosluženjima, a mi smo morali poslušati savjete doktora i zdravstvenih radnika, jer je zdravlje vjernika najvažnije“, saopštava Šćepanović.

On ističe da će crkva Veliki petak obilježiti prigodno, kao najtužniji dan u hrišćanskoj zajednici, tužnim bogosluženjima, molitvama i bez zvona na hramu.

„Oni koji su ovih dana u domovima, danas će najtužniji hrišćanski praznik obilježiti fabranjem jaja, simbolično crvenom bojom“, kaže Šćepanović i poziva vjernike da prate saopštenja crkve o pričesti onih koji su postili, ali napominje i da će crkva biti u kontaktu sa zdravstvenim vlastima i voditi računa o pridržavanju svih propisanih mjera.

Sveštenik Šćepanović poziva vjernike da predstojeći praznik provedu kroz post, molitvu i u krugu najbližih, ali i vodeći računa o mjerama i preporukama za očuvanje zdravlja.

„ Ovo je vrijeme kada treba ponovo da zavolimo jedni druge i da pogledamo koliko smo se ogriješili jedni o druge, a nadam se da ćemo brzo izaći iz ove velike pošasti koja je ujedinila svijet“, zaključuje on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.