Ovdje se igra najbolja odbojka: Srpkinje na krovu Evrope!

Ovdje se igra najbolja odbojka: Srpkinje na krovu Evrope!

Još jedna godina, još jedna titula, još jedno zlato! Ovim devojkama su pobjede i titule upisane u DNK. Treće zlato za tri godine! Posle drame u pet setova kada je izgledalo da su izgubljene u grotlu 14.000 turskih navijača. Ali ove naše djevojke su stvarno nešto posebno. Nepobjedive su! Kakvi su to živci, kakvo je to srce…

Srpske odbojkašice nastavljaju da pišu istoriju, ne samo našeg, već i svjetskog sporta. Kao jedna od najboljih generacija u istoriji odbojke, izabranice Zorana Terzića su odbranile titulu evropskog šampiona čudesnom pobjedom nad Turskom u Ankari 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22.25, 15:13)

Sa devet pobjeda u devet mečeva uz fantastičan set-količnik 27:6, Srbija je protutnjala Evropskim prvenstvom u Turskoj i okitila se trećom titulom kontinentalnog prvaka u istoriji. Rijetko koja generacija u istoriji odbojke je u ovako dominantnom stilu osvojila titulu.

Ni podrška skoro 14.000 navijača, ni genijalni stručnjak Đovani Guideti, ni silan motiv domaćina da dođe do prvog odbojkaškog zlata u istoriji nisu mogli ništa protiv generacije srpskih Nepobjedivih.

Šampionski mentalitet, pobjedničke navike, napadačka sila, raznovrsnost u igri… Sve su to kvaliteti za koje danas niko u svijetu odbojke nema odgovor. I stvari koje čine odbojkašice Srbije onim što jesu – suverenim vladarkama Evrope i planete.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *