Otvorena samostalna izložba Predraga Gazivode pod nazivom „44“

0

Sinoć je otvorena samostalna izložba Predraga Gazivode, u svom rodnom gradu nakon 44 godine, odakle je i proistekao naziv izložbe „44“.

Predrag Gazivoda kroz svoja djela dokumentuje život i duh Crne Gore, Skadarskog Basena, pretačući svakodnevne prizore u vanvremenske umjetničke okvire.

Njegove slike ostavljaju snažan utisak na posmatrača, iskrenim odnosom prema motivskom sadržaju kojim bude sjećanje na djetinstvo i nedavnu prošlost, iskazane kroz priče obavijene koprenom sna, kojim provijava note sjete i nostalgije. Umjetnik na slikama ukazuje na prisustvo dva svijeta koji žive paralelno, tradicija i savremenost koja je na njegovim slikama samo ovlaš dotakla netaknutu prirodu i život „krajvođana“- istakla je Zeković.

Predrag M. Gazivoda je rođen na Cetinju 1952. godine đe i danas živi i stvara. Učestvovao je na preko 100 grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Pred nama se kao na filmskoj traci odvija jednostavan život kojeg je umjetnik obojio notom plemenitosti i humanosti- zaključila je Zeković.

Dobitnik je nagrade „13. novembar“ Prijestonice Cetinje1998.g. za slikarstvo.

Izložba će biti otvorena u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje do 10. jula.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.