Otvorena Pandorina kutija: U ulcinjskoj bolnici tvrde da nemaju čak ni rukavice ni mantile, vlast nas ubjeđuje da Evropa može da nam pozavidi!

3

I dok nas ministar poljoprivrede i šef tima za borbu protiv korona virusa Milutin Simović i ministar zdravlja Kenan Hrapović ubjeđuju da je naš zdravstveni sistem spreman za ovaj izazov, stvarnost izgleda i nije baš takva.

Ako je vjerovati zdravstvenim radnicima, a nema razloga da im ne vjerujemo, situacija je izgleda alarmantna.

Dok se Simović i Hrapović igraju politike i odbijaju pomoć Srbije, dotle doktor interne medicine u ulcinjskom Domu zdravlja, Isat Jakupi, tvrdi da u toj ustanovi ne postoje uslovi za borbu protiv epidemije koronavirusa.

“Doktori i cijelo medicinsko osoblje Doma zdravlja nemaju uslova da kvaliteno odgovore izazovu sa kojim se bori država i cijeli svijet. Nemamo opremu, nešto je stiglo iz Kine ali opet ništa. Cijelo ovo vrijeme bez maski, rukavica, mantila ili neke druge opreme, primamo pacijente za koje ne znamo da li imaju ili nemaju virus”, kazao je Jakupi za Vijesti.

S druge strane, rukovodilac Kriznog tima Ranko Lazović tvrdi da je naš sistem, kako je rekao, doveden do jednog nivoa do koje može pozaviditi ne samo okruženje, nego i sve evropske zemlje.

Dan kasnije, nadležni i dalje ćute i niko se ne oglašava povodom tvrdnji doktora Isata Jakupija.

Ovaj ljekar iz Ulcinja otvorio je mnoga pitanja, ali javnost još uvijek nije dobila ni jedna odgovor. Dok čekamo odgovore, ostaje nam samo da nagađamo da li našem sistemu mogubda pozavide i sve evropske zemlje ili u ulcinjskij bolnici nema ni rukavica, kako tvrdi tamošnji ljekar Jakupi, a kamoli čega drugog.

 

3 Comments
 1. Vanja komentariše

  Gasajte ponovo za mila

  19
  1
 2. Znojnik komentariše

  Cim Zarku iz splendida legnu pare, organizovat ce Donaciju i avion sa maskama i to cijelo jedno sjediste !

  17
  1
 3. Buka komentariše

  Neopravdana kritika,u vremena Slozena…Nepatriotski,Crnogorski nikako…p.s.Najjaci i Najjbolji kad je Tesko..znate onu o Vuku Mandusicu i Pucaljki..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.