Mladen Mikijelj

Otrant nezadovoljan odlukom FSCG: Derbi treba da se igra pred navijačima

0

Zbog tuče koja se dogodila prethodnog vikenda u okviru 31. kola Druge lige Crne Gore na meču između Bokelja i Koma (0:1) Disciplinska komisija fudbalskog saveza Crne Gore odlučila je da kazni organizatora meča, odnosno tim iz Kotora sa dva meča bez publike kada budu domaćini.

To znači da Bokelj neće imati imati prisustvo navijača ni na, vrlo vjerovatno, meču koji će odlučiti šampiona, a to je derbi sa Otrant Olimpikom 12. maja.

Ova odluka naišla je na negodovanje Ulcinjana, koji smatra da rješenja ima, i da bi bilo loše po crnogorski sport da se taj meč odigra bez podrške za obije ekipe.

Saopštenje Otrant Olimpika prenosimo integralno.

“Izražavamo veliko žaljenje nakon odluke da se derbi sezone Bokelj – Otrant odigra u Kotoru i bez prisustva publike. Razumijemo sankcionisanje Bokelja zbog loše organizacije utakmice sa Komom, ali smatramo da je trebalo pronaći rješenje u vidu suspenzije njihovog terena pa bi tako oni iskreni i odani ljubitelji fudbala mogli prisustvovati derbiju, zakazanom za 12. maj. Pogotovu imajući u vidu neke ranije odluke Disciplinske komisije u sličnim slučajevima. Jedan od primjera je kazna nakon utakmice Grbalj – Jedinstvo, kaznom da se utakmica odigra na najmanje 50 kilometara udaljenom stadionu. Otrant Olimpik uvijek je bio i biće na strani istinskih fudbalskih vrijednosti i u nama ćete imati pravog partnera na putu unaprjeđenja ove divne igre i uslova da se crnogorski fudbal i sport razvijaju u okolnostima kojima svi treba da stremimo. Šteta je da se derbi, u kom će se vjerovatno odlučiti novi prvoligaš, ne igra uz prisustvo publike, jer na kraju – zbog navijača se i igra fudbal a sigurni smo da bi stadion bio ispunjen velikim brojem gledalaca”, zaključuje se u saopštenju Otranta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.