Otkriveno zbog koga su počeli sukobi u podzemlju: Naručio krađu kokaina u Valensiji, pa krenuo rat do istrebljenja crnogorske mafije!

0

Rat između škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. zbog Davora Trajkovića (31) iz Vranja, koji je ukrao kokain u Španiji, objavili su srpski mediji.

On je inače, kako se sumnja, organizovao i šverc više od tone kokaina, koji je nedavno zaplijenjen u Rumuniji. Trajković, prema dosadašnjim informacijama iz istrage, zajedno s odbjeglim vođom “škaljaraca” Igorom Dedovićem naručio je drogu vrijednu 300 miliona evra, ali su ostali bez vrijedne pošiljke.

Obračuni između crnogorskih klanova počeli su kad je u Valensiji nestalo više od 200 kilograma kokaina, čiju krađu, kako se sumnja, organizovao je upravo Davor Trajković. Dotad jedinstveni “škaljarski klan” potom se podijelio, iz njega su se izdvojili “kavčani”, nakon čega je izbio rat u kojem je stradalo više od 30 pripadnika obe grupe.

– Kao glavni organizator krađe označen je Cetinjanin Goran Radoman, u čijem stanu u Valensiji je završilo 200 kilograma narkotika. Droga je nestala dok je Radoman boravio na Kubi, gde je 2014. bio i hapšen zbog saobraćajnog prekršaja. Narkotici su tu ostali sve do Radomanovog povratka u Španiju – prenosi nedeljnik Ekspres.

Ubrzo je izbio rat u kojem je prvi glavom platio upravo Radoman. On je likvidiran 20. februara 2015. na Novom Beogradu. Napadači su ga sačekali u podzemnoj garaži, a kad je parkirao automobil i krenuo ka stanu u kojem je živio sa suprugom i troje djece, osuli su paljbu na njega. On je podlegao povredama na licu mesta, a ubice još nisu identifikovane i za njima se traga.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.