Otkriveno ko su saradnici kavčana iz Turske: Jedan uhapšen u Crnoj Gori, počinio 19 ubistava

0

Binali Čamgoz (39) i Baris Bojun (38), vođe su kriminalne organizacije u Turskoj, čiji su članovi neposredni izvršioci likvidacije vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu, pišu turski mediji.

Kako se navodi u istrazi ubistva Vukotića, „kavčani“ su platili milion i po evra turskim plaćenim ubicamama na motoru, kako bi izvršili napada na „škaljarca“ dok je išao sa trudnom suprugom i ćerkicom u tržni centar.

Binali Čamgoz (čije je pravo ime Deniz) uhapšen je u Crnoj Gori početkom jula ove godine po potjernici Interpola, a njega su turske vlasti tražile zbog umiješanosti u najmanje dva ubistva – prenijeli su mediji poslije hapšenja.

Naime, Čamgoz i Bojun se u Turskoj smatraju za izuzetno opasne ličnosti, vođe podzemlja, povezane sa raznim vrstama kriminalnih aktivnosti, a članovi njihove kriminalne organizacije, kako se sumnja, likvidirale su i Jovana Vukotića, vođu škaljarskog klana.

Kako su iz crnogorske policije ranije pojasnili, uhapšeni državljanin Turske je prilikom hapšenja u julu imao kod sebe lažni pasoš na ime Mehmet Ali Bajhan, a tom prilikom sa njim je uhapšeno još petoro turskih državljana po poternici njihovih vlasti.

Drugi čovjek, označen takođe kao lider mafije, Baris Bojun uhapšen je 4. avgusta u Riminiju, samo 24 sata nakon što je ušao u Italiju.

– Za Bojunom je 5. aprila izdata potjernica zbog raznih krivičnih djela, među kojima su ubistva, ranjavanja i nedozvoljeno držanje oružja – prenosi italijanski Imolaođi.

Kako se još navodi, njega turske vlasti smatraju odgovornim za čak 19 ubistava i pokušaja ubistava koja su počinjena u svega godinu dana, od 2019. do 2020. godine, a postao je svojevrsna Jutjub zvezda zbog svojih snimaka raskošnog života i oružja.

Prilikom hapšenja stigla je dojava da se on nalazi u hotelu sa četiri zvjezdice u kom je trebalo da bude sa još tri osobe, a tada je sa njim uhapšen i državljanin Švajcarske (38).

Navodno, u oktobru prošle godine kada je policija krenula u akciju hapšenja članova njegove kriminalne grupe, Čamgoz je već bio na sigurnom – u Gruziji. Na spisku za hapšenje pripadnici Policijske uprave pokrajine Izmir, odnosno njihovog Odsijeka za borbu protiv organizovanog kriminala, tog dana imali su 57 članova Čamgozove bande. Uhapsili su 35, a hapšenje su izbijegli Čamgoz i još 21 član tog klana.

Čamgoz se na društvenim mrežama predstavljao kao borac protiv droge, a objavljivao je i snimke prebijanja ljudi koji se drogiraju. Ipak, utvrđeno je da je to bila farsa – pretresima koje je policija izvršila u oktobru prošle godine, kod članova njegove krimi-grupe pronađena je i oduzeta veća količina kanabisa, a otkriveno je i da uzgajaju marihuanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.