Otkriveni skrivani detalji razlaza Đukanovića i Marovića: Milo naredio hapšenje kako bi oslabio ruski, a pojačao albanski uticaj u Crnoj Gori!

Otkriveni skrivani detalji razlaza Đukanovića i Marovića: Milo naredio hapšenje kako bi oslabio ruski, a pojačao albanski uticaj u Crnoj Gori!

Politički razlaz između Mila Đukanovića i Svetozara Marovića počeo je zbog odluke prvog čovjeka DPS-a da napravi zaokret u politici i da iz igre izbaci Ruse, a u igru ubaci Albance i Turke.

Pozadina cijele priče zapravo je bila Đukanovićeva odluka da po nalogu iz Vašingtona krene u proces pristupanja Crne Gore NATO. Jedan od uslova bila je i eliminacija ruskog kapitala iz Crne Gore, a upliv albansko-turskog. Kako su Rusi do 2008. godine ulagali ogromne sume, za njihov kapital na Crnogorskom primorju borili su se sa jedne strane Svetozar Marović, kao neprikosnoveni vladar Budve u to vrijeme, i sa druge strane Milo Đukanović, koji je upliv novca iz Rusije u ostale djelove Crne Gore kontrolisao preko Milana Roćena, ambasadora Crne Gore u Rusiji. O tome svjedoče i tajni snimci koji su se pojavili poslednjih mjeseci i u kojima se čuju kombinacije koje je Roćen u ime Đukanovića realizovao sa Rusima.

S obzirom na to da je novac samo pristizao, nikome nije smetalo da uloge budu podijeljene. No, kada je Milo uvidio da je njegov sledeći i obavezni zadatak da Crnu Goru uvede u NATO, on je riješio da se reši Rusa, a za sve to našao je i odgovarajućeg krivca – Marovića.

Na tajnom sastanku Veselina Veljovića, šefa policije, Duška Markovića, bivšeg šefa svih tajnih službi, i tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, predsjednika partije i sadašnjeg predsjednika Crne Gore, dogovoreno je da se uđe u sistematski rat protiv Svetozara Marovića kako bi se odobrovoljili Amerikanci.

Svetozar je preko svojih veza ubrzo saznao za Milov plan, pa se pojačano suprotstavio dolasku Albanaca na Crnogorsko primorje. Marović je pojačavao prisustvo ruskog kapitala, a u jednom trenutku svi projekti su se radili u korist Rusa ili za njih. Marović je pogrešno vjerovao da će ga količina i snaga ruskog kapitala zaštititi od namjere da Rusi budu protjerani i zamijenjeni Albancima. Marović, kao prijatelj mitropolita Amfilohija, posebno je odbijao upliv albanskog i turskog kapitala jer je znao i da je sledeći korak protjerivanje SPC iz Crne Gore.

Ovih dana se potvrđuju ovi navodi, jer Đukanović pokušava da preotme svu imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske. Iza te zavjese se krije namjera da se ogromna imovina SPC rasproda upravo Albancima i da se tako stvori balans uticaja i oslabi poslednji jak srpski i proruski uticaj u Crnoj Gori.

Kada je Đukanović uvidio da Marović ne želi da mu pruži podršku u dovođenju Albanaca i Turaka, odlučio je da ga u saradnji s Amerikancima eliminiše iz cijele priče, pakujući mu aferu „Zavala“ i uništavajući sve ruske projekte, poput „Top Hila“ i akva parka, koji i danas postoje, ali se nalaze pretežno u rukama turskih, albanskih i ukrajinskih kapitalista.

– Svetozar je i posle toga tvrdoglavo odbijao da se rusko-srpski kapital zamijeni albansko-turskim, a pritisak iz Podgorice je bio toliko jak, jer se stvorila vrlo kompleksna sprega političko- ekonomsko-vojnog interesa, da su ga na kraju slomili. Maroviću je preko partijskih kanala rečeno da se povuče, što je on odbio, a onda su počela hapšenja – kaže izvor „Alo!“.

Prvo su uhapsili njegovog brata, zatim sina, ćerku, a vođeni su i otvoreni postupci protiv njegove žene. Već 2010. godine, kompletno rukovodstvo opštine Budve koje je predvodio Marović je uhapšeno i time je poslata jasna poruka da je to upravo zbog ruskog kapitala, a Rusi su okrivljeni za ogromnu korupciju.

“Predmet je u tužilaštvu otvoreno nadzirao čovjek iz američke ambasade – otkriva sagovornik „Alo!“.

Svetozar je kasno shvatio da je uništavanje njegove porodice pokrenuto sa samog crnogorskog vrha s alibijem da se ulazi u NATO, a zapravo je pravi razlog bio zamjena kapitala i preuzimanje Budve. Albanci su posle „protjerivanja“ Marovića dobili zeleno svijetlo za ulazak na Crnogorsko primorje, a vlasnici Zavale i Duklija, koji su bili ruski milijarderi, zamijenjeni su Amerikancima, potpomognutim kooperantima iz Albanije i Turske.

(Alo)

Related posts

10 Comments

 1. citalac

  Neozbiljno. Zanemaruje se ogromni kriminal. Nijesu Sveta ni takli koliko su trebali. A treba i druge naravno, nebitno odakle je kapital. Mnogo se novca opralo u CG.

  Reply
 2. Istina

  Svetu je malo doživotna robija. Radio za interese ruskih tajkuna i kriminalaca, koji šuruju sa svima, protiv svoje države i naroda, narušio ustavne temelje i suverenitet CG, zajedno sa prijateljima Brajovićem i Pajovićem i njihovim kinezima. Samo treba da odgovara.

  Reply
  1. Putin

   A đje si Bogdanoviću stara karalice. Obožavaš kad te Borba kara, kako si pun kompleksa. Ovaj tekst je prenesen iz drugog medija i to lijepo piše u tekstu. Al ti samo volis da lajes iako nemas pojma ni sto pise.

   Reply
 3. Tesla

  Sraman text portala koji je dobro poceo, ispade se sveto borio za crkvu, pa ga zato amfilohije stiti u Srbiju, bruka pihhh

  Reply
  1. Pupin

   A sto cine kravatasi kukala im majka. Poceli su da napadaju Borbu zbog prenesenog teksta iz drugog medija. Nemaju pojma ni da je tekst prenesen jer ne citaju. Kara vas Borba.

   Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *