Otkriven još jedan slučaj trgovine ljudima u Crnoj Gori

1

Službenici Sektora kriminalsitičke policije su zajedno sa pripadnicima Centra bezbjednsoti Nikšić otkrili još jedan slučaj trgovine ljudima i protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu.

Preduzimajući aktivnosti na nivou Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, kriminalistička policija je nakon niza istražnih radnji došla do podatka da je ženska osoba iz Kosova stara 22 godine više puta prodavana na teritoriji Crne Gore radi sklapanja nedozvoljnog braka.

Žrtva trgovine ljudima je prethodnih mjeseci boravila u Crnoj Gori zbog loših materijalnih i porodičnih uslova na Kosovunakon čega je osumnjičeni S.H. (44) iz Podgorici prinudio da stupa u nedozvoljene brakove sa licima sa kojima ih je osumnjičeni ugovarao radi sticanja lične materijalne koristi.

S.H. je izvršio navedeno krivično djelo na način što je, sumnja se, koristeći teške prilike, oštećenu prodavao radi sklapanja nedozvoljenog braka, gdje je tom prilikom od lica kojima je prodavao uzeo novac u iznosu od 500 eura i motorno vozilo.

Uprava policije ostaje posvećena istraživanju i procesuiranju slučajeva trgovine ljudim. Od početka 2020. godine na teritoriji Crne Gore 11 lica je procesuirano za trgovinu ljudima.

1 Comment
  1. Buka komentariše

    Kad malo Zagrebu,bice Senzacija..Naime,iz Vise izvora ,tvrdnje da Spc neometano ,godinama,Prometuje na stotine Monahinja i Mladih Svestenika..bez ikakve kontrole i evidencije..Sluzbe nadlezne,zemalja u Okruzenju,primijetile su unatrag,nekoliko godina ,Da ista,odnosno Spc,zbira Enormne prihode,prometujuci imenovana Vjerska lica…samo da n Preosvecenoh,Pasira Prva,ne Okrzne…il Gos n Obimnog,Popa Dzomica…p.s.Gje je dima i Vatre,moz bit,Ima..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.