Otkrivamo veliki skandal: Mafija zaradila milione na utakmicama crnogorskih klubova koje se nijesu ni igrale!

0

Više evropskih policija pokrenulo je istragu zbog sumnji da je mafija sa Balkana zaradila milione evra na namještene fudbalske utakmice, koje nijesu u stvari igrane, a bile su u ponudi nekih kladionica na Tajlandu i u Maleziji, ekskluzivno saznaje Borba. Među tim utakmicama, koje su mogle da se igraju na tim kladionicama, ima i prijateljskih mečeva klubova iz Crne Gore, koji ustvari nikada nijesu odigrani. Sumnja se da je u čitav projekat uključen veliki broj ljudi iz Albanije i sa Kosova i Metohije, a velike uplate su baš stizale sa tih područja.

„Tragom velikih uplata koje su išle kao online klađenje, ka kladionicama u Maleziji i na Tajlandu, došlo se do operativnih podataka, da je mafija sa Balkana, zaradila milionske iznose u samo nekoliko dana. Sve se to dešavalo nakon Božićnih praznika, a u ponudi tih kladionica bili su i mečevi nekih crnogorskih klubova, koji su u ponudi bili označeni kao prijateljski. Ne želimo da još uvijek saopštavamo imena klubova, ali naša saznanja ukazuju da ti klubovi nemaju veze sa tim namještenim mečevima, niti su znali da ih ima u ponudi“, otkrio nam je visoko pozicionirani oficir za vezu jedne policije iz okruženja.

O svemu ovome je, kako nam je potvrđeno, obaviještena i UEFA, a uskoro će i lokalne policije dobiti određena obavještenja.

Indikativno je bilo to što je veliki broj mečeva sa ovih prostora stavljen u ponudi za Božićne praznike, a poznato je da su crnogorski klubovi tada na raspustu, tačnije, neki tek počinju pipreme, a neki su još na odmoru.

Slična situacija se desila prije nekoliko godina kada je u jednoj kladionici u inostranstvu bila stavljena u ponudi utakmica između Grblja i Lovćena, koja se ustvari nikada nije odigrala, a „pobjednik“ tog meča na kladionici bio je Lovćen.

Sumnja se da je štelovanjem nepostojećih utakmica, mafija sa Balkana, prije svega se misli na albansku, okrenula milione i milione evra, u samo dva dana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.