Otkrivamo detalje: Tajni dogovor DPS-a i Demokrata za rušenje Sporazuma o budućnosti i ideje tehničke vlade

0

Dogovor DPS i Demokrata o formiranju radnog tijela za praćenje primjene zakonodavstva potpuno isključuje tehničku Vladu kao model implementacije dogovorenih rješenja i nadzora nad sprovodjenjem  eventualno usvojenog izbornog zakonodavstva, saznaje Borba.

Ovim poklonom Demokrata, DPS-u se iznevjerava ključni zahtjev sa protesta desetina hiljada gradjana koji se odnosi na tehničku Vladu a koji je ključna stavka Sporazuma o budućnosti potpisanog od strane svih poslanika opozicije.

Demokrate banalnim i kozmetičkim nebitnim izmjenama teksta žele da sakriju ovu ključnu činjenicu od gradjana koja je suštinski bila jedini ili glavni kamen spoticanja izmedju vlasti i opozicije. Podsjećamo da je sva opozicija tražila tehničku Vladu, među njima i Demokrate, dok je to DPS uporno odbijao. Ta ideja je nakon dugo vremena ujedinila sve stranke u opoziciji koje su stale iza nje što je posebno nerviralo DPS. Sve do momenta sinoćnjeg komačnog dogovora DPS-a i Demokrata čiji je primarni i jedini suštinski cilj da se obesmisli koncept tehničke vlade.

Podsjećamo da je ideja tehničke Vlade posebno smetala Đukanoviću koji ju je u više navrata žestoko odbacivao kao mogućnost, čak je jednom prilikom demantovao samog premijera koji je tu opciju bio nagovijestio prije mjesec dana u parlamentu.

Dakle pored toga sto su tajno i skriveno od javnosti pregovarali sa DPS, vjerujući da je posljednji dan jula idealna prilika za izdaju opozicionih birača, Demokrate su iznevjerile ključni zahtjev opozicije za tehničkom vladom.

Taj model su zamijenili formiranjem nekakvog bezličnog radnog tijela koje treba, zamislite, da nadzire DPS manipulacije u izbornom procesu. Teško da bi DPS smislio bolji model za njihove interese od ovoga kojega su smislile Demokrate.

Eto vidimo da su im danas na političkoj sceni jedini saveznici Đukanović sa kojim dijele negativan stav o tehničkoj vladi i Ivan Brajović sa kojim u ponoćnim satima dogovaraju sjednicu za zadnje sate, zadnjeg dana u redovnom zasijedanju pred godišnje odmore. Na kraju valja se podsjetiti da je prije desetak dana predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević, kao satelit i megafon Demokrata, u biltenu te političke grupacije u veoma negativnom kontekstu govorio o tehničkoj vladi pa je jasno da je ova prevara u režiji DPS-a i Demokrata dobro i brižljivo pripremana vjerovatno mjesecima unazad.

Koliko je prozirna igra Demokrata, pored ovoga, govori još jedan detalj. Navodno  njihov zahtjev za učešće u radnoj grupi je i da se odluke u njoj donose 3/4 većinom a ne 2/3 većinom iako su upravo oni njihovim famoznim Planom iz juna 2018. predložili da se odluke donose 2/3 većinom. Dakle Demokrate iz juna 2018. protiv Demokrata iz jula 2019. nakon tajnih pregovora sa DPS.


Dokaz da su Demokrate nakon dogovora sa DPS-om izbrisale uslov oko tehničke vlade

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.