Otkrivamo detalje sa sjednice Kolegijuma Skupštine: Simović bez dokaza optužio dva medija da ne žele dobro Crnoj Gori!

7

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović je na današnjem proširenom Kolegijumu u Skupštini optužio dva medija da ne žele dobro Crnoj Gori i da neodgovorno izvještavaju o onome što se dešava, saznaje Borba iz više izvora. Iako su od njega tražili pojedini članovi Kolegijuma da saopšti o kojim medijima je riječ, on je odbio da konkretizuje te svoje, očigledno, paušalno iznesene tvrdnje. Ružno zvuči, da se u jeku najveće krize s kojom se suočava svijet, pa i Crna Gora, kada su svi jedinstveni, jedan ministar i državnik bavi etiketiranjem medija koji očigledno nijesu po njegovom ukusu, odnosno, on i režim ne mogu da ih uređuju i kontrolišu.

Takođe, nakon Kolegijuma, nije bilo zajedničkog saopštenja učesnika sastanka, a prema našim saznanjima, predsjednik Skupštine Ivan Brajović odbio je predlog predstavnika DF-a da Parlkament nastavi da zasijeda, jer nije uvedeno vanredno stanje.

Šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanovićč potvrdio je u izjavi za Borbu da je Simović napao dva medija, da ne rade za dobro Crne Gore, ali da nije htio da kaže o kome se radi.

“Pošto su Vijesti juče objavile lažnu vijest oko konfiskacije respiratora u Srbiji, pitali smo Simovića mislili na ovaj medij, kada iznosi svoje tvrdnje, ali je on odrečno odgovorio, rekao je Đukanović.

On je kazao da DF podržava preduzete mjere koje sprovodi država, ali smatra da se u ovoj situaciji ne smije kršiti Ustav.

“Neke od preduzetih mjera je moguće sprovesti samo u vanrednom stanju ali vclast uporno odbija da proglasi vanredno stanje. A svjedoci smo da je za mnogo banalnije stvari, uvođeno vanredno stanje. Saopštili smo da teret krize treba najviše da podnesu najbogatiji, a postoje razni načini kako država to može uraditi i sprovesti u djelo. Takođe, naš stav je da građanima koji ostaju bez posla ili imaju ugovore o djelu ili ugovore na određeno, država mora da daje sredstva za njihove zarade. Ukazali smo na dio populacije, odnosno na osobe koje su primale gotovinu na ruke za platu, a to nije oporezovani, pa se u obzir moraju uzeti i ti slučajevi jer ih država priznaje kad govori o prosječnoj plati u Crnoj Gori, rekao je Đukanović.

Andrija Mandić je na Kolegijumu, dodaje on, osudio podmetanja Srbiji kroz tkz. aferu konfiskacije respiratora i “nadamo se da će Aleksandar Vučić, na adekvatan način odgovoriti na te manupulacije”.

7 Comments
 1. dajo komentariše

  Simovicu,bruko nacionalne kjase.Nije jasno nikome na ovom svijetu kako ti zaluta u politiku.Bolje je Simice da vodis racuna o tome resoru sto vodis.Budaletino stara,idi bre u penziju.

  22
  5
 2. Rikardo komentariše

  Simovic (orginalan) u svom stilu. lupa gluposti!!!

  20
  5
 3. Branislav komentariše

  Koja su to dva glasila?Ako nemaju ime onda je to obicna laz.Stisnite petlju pa ih imenujte.

  13
  3
 4. Lange komentariše

  Simovic neformalni vlasnik FRANCE u ime mila djuke,licno prikuplja pare iz france i daje na raspolaganje britvi,ali doci ce teleca glava na naplatu i to vrlo brzo,mnogo brze nego sto misli

  13
  5
 5. Znojnik komentariše

  Dobit ce Simovic po usima od Mila, napada novinare, ponovo ce nas razapinjat evropa !

  12
  1
 6. Yox komentariše

  Kad vola izaberu za potpredsjenika vlade domijes Simovica.

 7. Baja_California komentariše

  Ajde sto ovi na vlast, nego kako gradjani ne ukapiraju vise da ovi sto su na vlasti nisu Crna Gora i ne znaci pad DPS pad Crne Gore…Ovo je klasicna DPS prica na koju se nazalost tih budala pecaju i dalje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.