Otašević izabran za izvršnog direktora Gradske TV

0

Vladimir Otašević izabran je za izvršnog direktora Gradske TV sa tri glasa za. Dva člana Savjeta su bila protiv – Aleksandar Đurišić i Tatjana Džudović.

Drugi kandidat za tu funkciju bila je novinarka i nekadašnja generalna direktorka Javnog servisa Andrijana Kadija.

“Konkurs je raspisan 12. januara, a 29. januara je zaključen”, saopštila je Vesna Radulović, predsjednica Savjeta.

Ona je navela da su oba kandidata dostavila kandidature 25. januara, odnosno u roku.

Otašević je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Radio je u nekoliko medijskih kuća i dobitnik više priznanja za istraživačko novinarstvo, uključujući: Specijalnu pohvalu Centralno-evropske inicijative (CEI) i Organizacije za medije Jugoistočne Evrope (SEEMO) za 2015. godinu i nagradu EU za najbolje mlade istraživačke novinare u Crnoj Gori. U januaru 2018. godine dobio je drugu godišnju nagradu Udruženja novinara Crne Gore (UNCG). Dobitnik je i plakete za profesionalni doprinos u borbi protiv kriminala i korupcije, ali i dvije treće nagrade EU za istraživako novinarstvo u Crnoj Gori za 2021. i 2023. godinu. Od 2012. godine prati rad Uprave policije, tužilaštva i sudova.

Otašević je autor brojnih stručnih izvještaja koji se tiču organizovanog kriminala i korupcije. Povremeni konsultant je Globalne inicijative protiv transnacionalnog kriminala (GI-TOC). Jedan je od osnivača i urednik Mreže za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.