Otac Mijajlo Backović: Sveštenici moraju da brane istinu, narod je tu da svjedoči

0

Sveštenstvo hrama na Miholjskoj Prevlaci posvećenog Petru II Petroviću Njegošu ne miri se sa odlukom da će Krstionica na Ostrvu cvijeća kod Tivta, sjutra biti srušena. Oni su, kako prenosi portal IN4S, najavili da će se večeras sa vjernicima okupiti ispred krstionice koju zovu “Suza Njegoševa” i molitvom pokušati da je odbrane od bagera.

“Mi sveštenici moramo da branimo istinu i mi ćemo biti tu, ali i vi, svaki od vas koji krst svoj nosi. Morate da svjedočite istinu. Treba pravoslavno da se borimo za naš krst, treba da se borimo smireno, s ljubavlju, ne osuđujući onog vojnika i pilata koji će doći u utorak da presude Njegošu još jednom”, kaže sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske, Miajlo Backović.

Ministar Pavle Radulović kaže da su Mitropoliji uručili rješenja o zabrani gradnje, obustavi radova, rušenju krstionice, i na kraju ih zamolili da je sami uklone, ali da to nisu uradili. Na najavljenu molitvu ovako odgovara.

“Ne bih se ja upustio u komentare, može li molitva da spasi Krstionicu ili ne, ono što znam je zasigurno, je da je Krstionica napravljena, kako se to kolokvijalno, kaže na divlje. Ako postoji nešto što ne bi smjelo da se gradi nelegalno, to su objekti te vrste. Jedno takvo nasilje nad prostorom zaista bismo ponajmanje očekivali od onih koji nas pozivaju na vjeru, na mir na poštovanje zakona, to je vrlo diskutabilno”.

“Ne damo da nam ruše crkve. Kažu bespravno je podignuta. Je li ova crkva braćo i sestre podignuta na rivi kotorskoj u Porto Montenegru, u Donjoj Lastvi, je li podignuta u nekom odmaralištu, ona je podignuta u sred manastira Sv. Arhangela Mihaila gdje svakodnevno sveštenici u moru, u plićaku krštavaju djecu i ljude”, rekao je Backović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.