Otac Mijajlo Backović: Neću dozvoliti rušenje, sraman upad policije

0

Otac Mijajlo Backović obratio se građevinskom inspektoru Draganu Zejaku na manastirskoj kapiji, nakon što se policija povukla i obustavila rušenje krstionice na Prevlaci, dodajući da je sramno što su pripadnici policije na iznenada upalu u četiri sata iza ponoći, te da će protiv njih podnijeti krivičnu prijavu.

„Rušenje ne dozvoljavate“, upitao je Zajak Backovića, koji je kazao da se to ne može i neće dozvoliti.

„Ne preko našeg, ovo je naša zemlja ovdje. Ja ne mogu da pređem preko toga da srušimo hram. Ja sam svuda rekao, i opet ću ponoviti da sam imao korektnu saradnju sa tobom, da smo sve vrijeme pokušavao da nađem zajednički jezik i kompromis, ali nažalost nismo ga našli“, rekao je otac Backović.

Takođe, ponovio je da je sramno što su sinoć pripadnici policije upali, i da je desant na Krstionicu nedopustiv.

„Ti s tim nemaš veze, nisi bio tu. Ali to je bilo sramno, uplašili su ljude, djecu. Upali su bez ikakve najave, bez ikakavog papira. Krivičnu prijavu ćemo podnijeti protiv njih. A tebi hvala na saradnji“, rekao je Backović obraćajući se inspektoru Zejaku.

Podsjećamo, policija koja je rano jutros pokušala da opkoli ostrvo na kojem se nalazi krstionica čije je rušenje bilo najavljeno za danas, povukla se zbog velikog broja ljudi, koji su se okupili kako bi odbranili građevinu.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) naložilo je ranije Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da ukloni ovaj objekat, ali oni to nijesu uradili u ostavljenom roku.

U skladu sa zakonom, Ministarstvo je po oglasu angažovalo „treće lice“ da to učini.

https://www.facebook.com/1063007023/posts/10215373325780696?sfns=mo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.