Otac i sinovi osuđeni zbog razbojništva

0

Predrag Radulović (51) i njegovi sinovi Nikola (23) i Ivan (21) osuđeni su na po tri godine zatvora zbog razbojništva jer su krajem decembra 2017. godine na putu Nikšić – Plužine presreli Borisa Durutovića i istukli ga drvenim palicama, a potom mu oteli zlatan lanac i automobil audi A6.

Prvostepenu presudu juče je u podgoričkom Višem sudu izrekla sutkinja Vesna Moštrokol.

Prema navodima presude, braća Nikola i Ivan Radulović su 30. decembra 2017. godine automobilom “audi A3” pretekli Durutovića koji se “Audijem A6” vraćao iz Nikšića u svoj restoran “Ranč” koji se nalazi u Jasenovom Polju.

Braća Radulović su potom Durutoviću svojim automobilom blokirali put, a poslije nekoliko minuta vozilom “Reno” iz pravca Nikšića došao je njihov otac Predrag, koji je zablokirao automobil Durutovića sa zadnje strane.

“Predrag Radulović je izašao iz svog automobila i otvorio prednja desna vrata, “Audija A6″ u kojem se nalazio Durutović i drvenom palicom mu zadao više udaraca u glavu”, navodi se u presudi.

Dok je Predrag udarao Durutovića sa desne strane, njegovi sinovi Ivan i Nikola istovremeno su ga sa lijeve strane izudarali šipkom i pištoljem po glavi.

U jednom trenutku Ivan Radulović se odmakao od vozila i iz pištolja ispalio dva metka, a onda je njegov brat Nikola prišao desnoj strani vozila i ispalio još jedan ili dva projektila. Nakon ispaljenih metaka, Durutović je krenuo da izlazi iz auta, a onda mu je prišao Predrag Radulović i otrgao mu sa vrata zlatan lanac vrijedan oko 3.000 evra.

Stariji Radulović je sa plijenom sjeo u svoj automobil i otišao ka Nikšiću.

“Ivan Radulović je potom ušao u automobil Durutovića, vrijedan 2.800 evra odvezao se u Nikšić, a što je učnio i Nikola sa automobilom audi A3 kojim je prepriječio put Durutoviću”, navodi se u presudi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.