Otac Gojko Perović: Ko Đukanovića pita je li Crna Gora srpska, on o tome treba da ćuti!

2

Ne plašimo se ni da vojsku izvedu na ulice. Izveli su pola Crne Gore na ulice, i vojnici će biti naši najbolji šetači, poručio je aktuelnoj vlasti Crne Gore Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, gostujući u emiriji Pečat TV RTRS.

“Značajna nam je podrška koja dolazi iz Srbije i Republike Srpske. Naravno, nije poželjna u nekom zaštitničkom smislu, jer takvi tonovi nam ne pomažu zbog vlasti koja jedva čeka takve momente. Vlast u Crnoj Gori ne želi da imenuje litije pravim imenom, a to je skup građana Crne Gore koji su nezadovoljni donesenim zakonom. Baš zato smo u nezgodnoj poziciji da svaka prejaka podrška iz Srbije i Republike Srpske, Đukanovićevoj vlasti dobro dođe za zamjenu teza”, naglašava Perović.

U posljednje vrijeme iz Poreske Uprave Crne Gore spominju se basnoslovni navodni dugovi SPC prema državi, što rektor Cetinjske bogoslovije demanatuje.

“SPC i njene jedinice ni manje niti više nego druga pravna lica u Crnoj Gori duguju ili ne duguju državi. Veoma nekorektno je od vlasti izvlačiti u ovom trenutku tako nešto. Znam da je iznos koji se pominje u javnosti nebulozan. Poreska uprava Crne Gore treba da bude u službi svih njenih građana, a ne dnevne politike!“, istakao je Perović.

Zvanična vlast Crne Gore uporno pokušava smanjiti broj vjernika na litija i molebanima, a Đukanović ističe da je polovina onih koji su tamo, djeca.

“U današnjem svijetu tehnologije, dronova, mobilnih telefina, veoma je lako izbrojati ljude, a oni to neće! Evo vam primjera. Najveći politički skupovi u Crnoj Gori privlačili su između 10.000 i 20.000 građana, dok danas u Podgorici imate na najmanje posjećenoj litiji 35.000 stanovnika. Ako tome dodate litije u Baru, Nikšiću, Budvim Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu…dolazite do narealnih brojki za Crnu Goru”, poručio je Perović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović često ističe da Crna Gora nije srpska država, a Perović ima jasan odgovor za njega:

“Ko njega pita je li Crna Gora srpska! Na posljednjem popisu imate trećinu građana koji su se izjasnila da su Srbi, polovinu koja piše srpskim jezikom, i još polovinu koja njeguje na neki način i čuva vezu sa srpskim identitetom. On kao predsjednik trebalo bi u najmanju ruku da ćuti o tome”, jasan je rektor Cetinjske bogoslovije.

Perović je bio i akter sastanka sa Vladom Crne Gore, sa kojeg je došlo šturo saopštenje u kojem je svaka strana zadržala svoje početne pozicije.

“Naš pravni tim uspio je ministrima i premijeru Dušku Markoviću potpuno da razobliči svaku spornu tačku, koje su diskriminatorske i antiustavne, a njih nije malo! Čak i oni koji su imali zadatak da nas poremete poslije petočasovne pravne bitke ostali su bez argumenata. Onda vam je sve jasno”, zaključio je Perović.

2 Comments
  1. Yox komentariše

    Nije samo zakon u pitanju iako je on povod,ovom narodu je svega dosta,siromastva,bijede,beznadja dok se kriminogena DPS elita kupa u izobilju.

    10
  2. Mato komentariše

    Pitamo se pope jelto VI kao bog sudite I rasudzujete zalosti moja bogo mili unisti nas mismo pogani prljavi narod

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.