Osvetio sina: Preminuo najpoznatiji crnogorski osvetnik!

Osvetio sina: Preminuo najpoznatiji crnogorski osvetnik!

Nikola Kaluđerović (82), najpoznatiji crnogorski osvetnik, koji je osvetio ubistvo sina jedinca, preminuo je prije par dana na Cetinju, saznaje Borba.

Nikolin sin jedinac Željko ubijen je u kafanskom obračunu 1987. godine. Za ubistvo je osumnjičen Rade Grdinić, s kim je u kafani bio i mlađi brat Rajko. U januaru 1989. Nikola je ubio Rajka na ulici, ali i mladića koji je kobnog momenta bio s Rajkom u društvu.

Nikola je zbog dvostrukog ubistva osuđen na 20 godina zatvora. Odležao je devet, a od 1993. ćeliju je dijelio s komšijom s Cetinja, glumcem Žarkom Lauševićem, koji je takođe bio osuđen zbog dvostrukog ubistva.

„Kod mene se to moralo desiti. Ja sam to morao učiniti. Nije bilo oproštaja. Samo se čekao momenat, ali nije bilo lako ni ubiti. Danima sam tražio ubicu. Jurio sam ga po Beogradu, Hrvatskoj, Italiji”, priča Nikola.

Na pitanje da li bi počinio ubistvo da je, osim Željka, imao još sinova ili bi odustao iz straha za njihov život, Nikola spremno odgovara:

„Naravno da bih ubio, jer nema krvne osvete na krvnu osvetu. Ako je moj sin ubijen i ja ubijem ubicu, tu je kraj… Jedan život za drugi život. Ali nekad situacija nije čista i strah i dalje postoji, pričao je Kaluđerović u jednom od svojih poslednjih intervjua.

Related posts

14 Comments

 1. pravi put

  Starino neka ti bog podari rajska naselja, i dusa da ti ide u raj, a sto se tice zemlje ona je ista Ruska, Vatikanska,Turska ili Crnogoraska, kad se ide na onaj svijet.

  79
  7
  Reply
 2. Astro

  ….debil. A i ovi što ga hvale, gonite se u srednji i stari vijek. Zla junad fovijeka goveda. A onda se čudimo što nas dio civilizovanog svijeta gleda s visine i kao zaostale…

  24
  114
  Reply
 3. Народна правда

  Када је био закон око за око,зуб за зуб,крв за крв сви су се уважавали.А не данас секташког јудејска ујдурма,…ко тебе каменом,ти њега погачом.Ко тебе шамар,окрени му други образ.Будите се Црногорци није ово ИЗРАЕЛ!

  36
  7
  Reply
 4. Гога

  Није он убио само убицу свог сина, него и потпуно невиног момка. Ви што величате убицу обична сте олош.

  37
  11
  Reply
 5. posteno , pa dokle stignemo

  STO PRICATE VI NOVINARI I VI U KOMENTARIMA:POBILE SE DVIJE PIJANE BUDALE U KAFANI U SITNE SATE I JEDAN SMRTNO STRADAO…
  OTAC BUDALETINA UBIO DVA MOMKA,JEDNOGA NEDUZNOGA !!!!!!

  NAJPIZNATIJI CRNOGORSKI OSVETNIK JE RADE DJUKIC,KOJI JE UBIO SIPTARA U SUDNICI ZA SVIREPO UBISTVO NJEGOVE CERKE BRANKE !!!!!!!!

  UPOREFITE OVA DBA SLUCAJA : SVIREPI UBISTVO DJEVOJKE OD 18 GODINA I PIJANE CETINJSKE AVETINJE U KAFANI…

  12
  Reply
 6. pravi put

  Sto se tice mene nisam velicao pokojnika uopste, nego sam samo replicirao onom DARKU na rijecima “neka ti je laka Crnogorska zemlja”. To je svojstveno nekim sovenistima koji i na taj nacin zeli da dokaze da njegovo tijelo pociva u zemlji (coce crnogorsko) koja je njegove pripadnosti, kao sto je svojstveno pravim komunistickim proleterima. On dusu ne spominje, jer je nemocan posto je bog uzima, zato je vazno pominjanje Crne Gore da bi se nahranio. DARKO PATRIOTA.

  2
  1
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *