Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u potpunosti negirao krivicu

0

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Srđana Jankovića.

Kako navode iz ovog tužilaštva, on je u potpunosti negirao krivicu.

„Danas, 04.06.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela“, navode u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Saslušanje je počelo oko 10 časova i trajalo tri sata, nakon čega su pripadnici policije izveli osumnjičenog iz zgrade tužilaštva i odveli do policijskog vozila.

Advokat Živadin Bogdanović, branilac osumnjičenog, je prisutnim novinarima rekao da u dogovoru sa klijentom neće komentarisati današnje saslušanje. Blic navodi da pored toga što je negirao izvršenje krivičnog djela, Janković je naveo da djevojčicu nikada nije vidio.

Podsjetimo, on se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi optuženi Dejan Dragijević priznao ubistvo.
Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijevića koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela pritvor ne može trajati duže od dva mjeseca.

Dvogodišnja Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila Jankovića i Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

(Spuznjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.