Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić treći put saslušan

0

Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u Banjskom polju, danas je ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

On je ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna mjeseca, odnosno da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, kao i da ostaje pri iskazu da nije video Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom.

Kako prenose mediji, Janković je danas odgovarao na dodatna pitanja postupajućeg tužioca na okolnosti kretanja kobnog dana u ovom selu.

Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

– On je objasnio i tok kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponije na Starobanjskom putu taj što je morao da obavi telefonski razgovor – prenose mediji.

Negirao krivicu

Srđan Janković je prethodno saslušan u tužilaštvu početkom juna kada je negirao krivicu, dok se prvi put nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Drugi optuženi Dejan Dragijević priznao ubistvo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijevića, koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela, pritvor ne može trajati duže od dva mjeseca.

Djevojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.