Osuđen za ratni zločin nad civilima: Sramna presuda Zlatanu Krstiću od 14 godina zatvora

0

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava najdublje ogorčenje i protest zbog sramne kazne od 14 i po godina zatvora na koju je danas pred Osnovnim sudom u Prištini osuđen Zlatan Krstić zbog navodnog zločina nad civilima.

Krstić je, kako ističu iz Kancelarije za KiM, osuđen na drakonsku kaznu zatvora iako ga nijedan od dvadesetak svjedoka nije prepoznao kao počinioca zločina niti vidjeo u izvršenju zločina koji mu se stavlja na teret.

Na ovaj način njemu je uskraćeno pravo na pravično suđenje, a sam Krstić još jedna je žrtva političkog progona iz Prištine.

Ponovo se na djelu pokazuje da se Srbima na Kosovu i Metohiji sudi po etničkoj liniji, a da sudije presude donose bez utemeljenja na činjenicama i dokazima. Advokat koga je Krstiću angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložiće žalbu na ovu presudu koja je drastični primjer pristrasnosti i ostrašćenosti sudskih instanci u Prištini, ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaju da se ovakvim sudskim odlukama Srbima se jasno šalje poruka da na Kosovu i Metohiji za njih nema mjesta, ni prava ni pravde. Prema Srbima se iskazuje otvoreni animozitet i netrpeljivost, a ova presuda kao i one prije nje imaće ozbiljne implikacije na povratak Srba na Kosovo i Metohiju.

Inače, Krstić se tereti za navodni ratni zločin nad Albancima u Nerodimlju 1999 godine, odnosno kako se navodi u optužnici protjerivanje i paljenje njihovih kuća iako ga ni jedan od svjedoka optužnice nije prepoznao niti potvrdio navode optužnice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.