Osuđen u Njemačkoj: Bivši fudbaler Crvene Zvezde zbog kockarskih dugova ševrcovao ekstazi!

0

Dragan C. (29), srpski državljanin, bivši fudbaler FK Crvena Zvezda, osuđen je pred sudom u Njemačkoj na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog šverca 34.000 tablete ekstazija koje su pronađene u njegovom kamionu u avgustu prošle godine.

Njemački carinici su 4. avgusta, na carini u njemačkom gradu Koblenc, tokom provjere kamiona koji je vozio Dragan C. pronašli drogu, a prema dokumentima u hladnjači vozila trebalo je da se nalazi keks za transport u Jugoistočnu Evropu.

Kada su u kutiji za odlaganje pronađene tri torbe za kupovinu, Srbin je iznenada postao veoma nervozan, a ubrzo je utvrđeno i zašto.

“Prilikom provjere torbi, kontrolori su potom pronašli razlog za nervozu, tačnije 15,3 kilograma tableta ekstazija. Ružičaste i zelete tablete bile su spakovane u nekoliko prozirnih kesa. Zaplijenjena roba imala je uličnu vrijednost preko 250.000 evra” rekli su ranije policajci sa carina, pišu njemački portali.

On je nakon zaplene uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Optuženi Dragan je na suđenju priznao krivično djelo, ali nije želio da daje bilo kakve informacije o ljudima koji stoje iza narudžbina, iz straha za sebe i svog poslovnog partnera.

Prema pisanju njemačkih medija, Dragan C. je na sudu izjavio da je ranije bio profesionalni fudbaler u beogradskom fudbalskom klubu Crvena zvezda, ali da je zbog povrede morao da završi karijeru. Navodno se od tada bavi prevozom robe.

On je na sudu pričao da je iz muke ušao u posao sa narko-dilerima, jer je upao u kockarske dugove i bio dužan 5.000 evra

Na pitanje sudije zbog čega on nije podigao kredit za dugove, njegov advokat je odgovorio da to nije legalan kazino kakve obično viđamo, već da je novac dobijao od “određene gospode”.

On je navodno dio duga je htio da isplati sa 1. 500 evra, koje je trebalo da dobije za prevoz droge. Sada se zbog gubitka 34.000 tableta plaši da će se suočiti sa odmazdama.

Presuda na koju je osuđen Dragan C., još nije pravosnažna.

Kurir sport

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.