Osuđen Stevan Glavatović: Prebacio na svoj račun dva miliona, pa dobio tri godine robije

0

Stevan Glavatović (21) iz Podgorice pravosnažno je osuđen na dvije godine zatvora jer je sa računa barske opštine na svoj račun prebacio dva miliona evra – saopšteno je Pobjedi iz Osnovnog suda.

Glavatović je sporazumno priznao krivicu i tu nagodbu je usvojila sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović.

Prema navodima optužnog prijedloga, Glavatovića terete za krivično djelo prevara na štetu opštine Bar.

Njemu su stavljene lisice krajem januara, nakon što je otkriveno da se lažno predstavljao kao dostavljač javnog izvršitelja iz Bara i na osnovu falsifikovane dokumentacije doveo u zabludu službenike banke.

– Na ime tog javnog izvršitelja predao je Odjeljenju za prinudnu naplatu CBCG falsifikovanu dokumentaciju kojom se nalaže prenos sredstava sa žiro računa Skupštine opštine Bar od 1.970.400 evra, a u korist izvršnog povjerioca preduzeća „Meta holding“ d.o.o iz Podgorice – saopštili su iz policije nakon što je Glavatović uhapšen.

Osnivač i izvršni direktor „Meta holdinga“ bio je upravo optuženi Glavatović.

On je razotkriven kada je službenica Centralne banke pozvala javnog izvršitelja i iznenadila ga kada mu je saopštila da je njegov ovlašćeni dostavljač donio tri rješenja.

Dokumentacija koju je Glavatović donio bila je skoro vjerodostojna.

On je imao falsifikovani dokument Ministarstva pravde.

Glavatović je 16. januara otvorio žiro račun na koji je sa računa opštine prvom transakcijom prebačeno 800.000 a potom kroz četiri transakcije još 1.170.000 evra. Podigao je 20.000 evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.