Orlovi krenuli ka Moskvi, “Da se spremimo za Norvešku”

0

Srpska fudbalska reprezentacija je u sredu krenula put Moskve gde će igrati u četvrtak prvi meč Lige nacija i to protiv Rusije. Pred sam put su govorili reprezentativci Nikola Maksimović i Nemanja Gudelj.

Srbija će u Ligi nacija najpre igrati sa Rusima, a zatim i sa Turcima u Beogradu. Ipak što se tiče Srbije ovi mečevi nisu od presudne važnosti. Ono što je najbitnije sledi u oktobru kada je meč u Oslu u baražu za Evropsko prvenstvo.

“Ne mogu da kažem da će utakmica sa Norveškom biti slična sa ovom koju igramo u Moskvi. Ove dve utakmice samo mogu da nam posluže da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo na ovim utakmicama. Razlika je između Norvežana i Rusije u stilu igre, tako da sigurno neće biti ista priprema. Ali istina je da posle 20 godina imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na Prvenstvu Evrope i sve ćemo učiniti da tako bude”, kazao je defantivac srpske reprezentacije Nikola Maksimović koji dodaje i da Rusi imaju prednost jer su bolje pripremljeni.

“Sugurno, jer razlika u ovom trenutku između njih i nas je ta što 90 posto igrača ruske reprezentacije nastupa u ruskom šampionatu gde je odigrano šest kola, a mi nastupamo uglavnom za klubove gde prvenstva još nisu počela i igrači se nalaze u pripremnom procesu. Jako težak trenutak sigurno, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo za ono što nas očekuje”.

I vezista Nemanja Gudelj veruje da su mečevi sa Rusijom i Turskom pre svega bitni zbog onoga što sledi u otkobru.

“Važno je zbog nas, našeg samopouzdanja. Meč sa Norveškom je svakako najvažniji, a ove dve utakmice nam služe da ostvarimo samopouzdanje sa kojim bi otišli u Oslo na meč sa Norveškom” rekao je Nemanja Gudelj.

Duel Rusije i Srbije gledajte u 20 i 45 na televiziji Nova S.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.