Orlić: “Đilas se koprca u mreži sopstvenih laži kao riba na suvom”

1

Vladimir Orlić, član Predsjedništva Srpske napredne stranke, izdao je saopštenje povodom tužbi koje je Dragan Đilas danas podnio protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika “Večernjih novosti” Milorada Vučelića i Andrijane Nešić, novinara i pomoćnika glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Žuti tajkun Dragan Đilas koprca se u mreži sopstvenih laži kao riba na suvom. Pošto ne umije da objasni odakle mu silni računi po bijelom svijetu, otkud silni milioni na njima i da li je na njih platio porez, riješio je da se brani vrijeđanjem novinara i tužbama protiv svakoga ko pita sa pokradene narodne pare, samo da ne odgovara na pitanja zgrožene javnosti. A kad i pokuša bilo šta da odgovori – samog sebe zakopa još dublje u mulj sopstvenih laži.

Šta je, ako nije očigledna laž, kada Đilas pritisnut dokazima kroz zube prizna da ima firmu u Švajcarskoj, a onda kaže kako sa računima te iste firme u Hongkongu – nema ništa? Šta je, ako nije laž, Đilasova mucava odbrana kako račun na Mauricijusu ne postoji, ako se za nekoliko sekundi provjerava da itekako postoji fond kod kog se taj račun i danas vodi, uz poznat broj računa, ime Dragana Đilasa, i skoro 6 miliona evra na njemu? Zašto Đilas ne prihvati javni poziv da pravo raspolaganja tim računom potpiše novinarima, ako taj račun zaista „ne postoji“? Smiješna, ogoljena i očigledna laž – to je sve što žuti tajkun ogrezao u silnim milionima uzetih od opljačkanog naroda umije da ponudi kao odgovor. Zna to i sam, zato prijeti tužbama, zatvaranjem medija, progonom svih koje je proglasio za lične neprijatelje. Zato bježi od poligrafa kao od krsta. Zato se krije iza prostačkih uvreda i prijetnji, ubijeđen da će nekoga uspjeti da uplaši i odvrati od zahtjeva za istinom i pravdom.

Neće, to je već sada sigurno. Kao što brojni novinari ne pristaju da budu sluge žutog tajkuna, naviklog da svim medijima bude gazda i da zarađuje preprodajom reklamnih sekundi, krađom tuđih para i uništavanjem tuđih života, tako ni borci za istinu iz Srpske napredne stranke neće posustati pred izlivima mržnje i bijesa pomahnitalog siledžije. Da smo se takvih ikada plašili, takvi bi još uvijek jahali na grbači ovog naroda, pljačkali državu i iznosili novac iz nje.

A najmanje će moći da pokoleba Aleksandra Vučića, čovjeka koji je sinonim borbe protiv lopuža i bijednika, uništitelja svake budućnosti za djecu ove zemlje, lažova i parazita naviklih da se od politike bogate, a suštinski nesposobnih za bilo kakav pošten posao i operisanih od istine i časti. Takvima je Aleksandar Vučić neprobojna barijera za povratak na vlast i dalju pljačku, u Srbiji koju on predvodi tajkuni i sjecikese nemaju šta da traže na političkoj sceni. Možda je vrijeme da probaju u Švajcarskoj, ili na Mauricijusu – ovdje ih i previše dobro znamo. Po zlu, naravno. Tu nikakvi milioni, prijetnje i uvrede ne pomažu, napisano je u saopštenju.

1 Comment
  1. Srbin a ne gradzanista komentariše

    Mrš bre konju neosedlani.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.