Orlandić: Opozicija na sve načine pokušava da uruši parlamentarizam u Crnoj Gori!

4

Crnogorskoj opoziciji legalni i legitimni su samo izbori na kojima oni pobijede, a nelegitimni i nepošteni oni na kojima bivaju poraženi – ocijenio je, u intervjuu za Pobjedu, Mićo Orlandić, potpredsjednik Socijaldemokrata.

Poručio je da je neupitno da će parlamentarni izbori biti u redovnom terminu, da Crna Gora ima kvalitetno izborno zakonodavstvo, ali i da je poziv opoziciji za dijalog o izbornim uslovima otvoren. Priču dijela opozicije o eventualnom bojkotu izbora, kaže, doživljava kao “prijetnje iz prazne puške“.
“Socijaldemokrate, odnosno vladajuća većina, konstantno pozivaju na dijalog. Kao što sam već rekao, nijesmo mi ti koji smo od dijaloga odustali, nijesmo mi ti koji ne želimo da sjednemo i razgovaramo, tako da termin početka razgovora najmanje zavisi od nas. Opozicija se, nažalost, umjesto da podršku traži u dijalogu i kompromisu, njoj nada iz nekih tuđih dvorišta, a ne od građana Crne Gore.

Dijalog i njegov rezultat trebalo bi da budu izraz iskrene volje svih strana da se dođe do kompromisnog rješenja, bez maksimalističkih i nerealnih zahtjeva čiji je cilj samo ubiranje jeftinih političkih poena. Vjerujem da je prijedlog zakona o izboru poslanika i odbornika, koji je rezultat višemjesečnog veoma konstruktivnog rada vladajuće većine, akademske zajednice i NVO, i koji u sebi sadrži način implementacije preporuka OEBS/ODIHR-a, kao i set medijskih zakona, više nego kvalitetna osnova za navedeni dijalog.

Vladajuća koalicija je uradila ogroman napor na poboljšanju izbornog zakonodavstva, ali nije za očekivati da će u tom procesu učestvovati opozicija koja na sve moguće načine pokušava urušiti parlamentarizam u Crnoj Gori. Radi se, rekao bih, o klasičnom pokušaju prevare građana Crne Gore”, rekao je Orlandić.

 

 

4 Comments
 1. Q komentariše

  Lopov prodaje maglu.

 2. Prle komentariše

  Ćuti lopino jedna, cijeli Bar ste pokrali ti i tvoja familija!

 3. Branislav komentariše

  Mićo sve napisa o časti poštenju velikom trudu i naporima da izbori uspiju samo ne napisa koliko će te plaćati 1 glas a koliko ako su 4 u paketu ili je kao ono u sportu taktika se ne otkriva do početka utakmice.

 4. Кнез Васојевић komentariše

  Iz velikog očnog mraka sija zvezda petokraka.
  Sram te bilo godina lopužo matora!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.