Organizatori: Građani, dođite u što većem broju, otpor se širi

0

Protestna šetnja će nakon govora krenuti Ulicom slobode prema stadionu pod Goricom, Bulevarom Ivana Crnojevića preko mosta Milenijum, zatim Bulevarom Jovana Tomaševića, preko mosta Blaža Jovanovića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog nazad na Trg nezavisnosti.

Organizatori su pozvali građane da se pridruže u što većem broju.

“Jer je to jedini način da dođe do ispunjenja naših zahtjeva za oslobađanjem zarobljenih institucija i do korjenite promjene sistema koji već decenijama služi isključivo opstanku hobotnice na vlasti”, navodi se u saopštenju.

Ističu da se “otpor širi” i da su tokom sedmice, organizovane nenasilne akcije kako od strane pokreta “Odupri se”, tako i od strane drugih organizacija i pojedinaca.

“Otpočeli smo opkoljavanje institucija, sigurni da će uskoro njihovi zaposleni moći da obavljaju svoj posao profesionalno i bez pritisaka. Samo na ovaj način možemo da izvršimo pritisak na sistem, omogućimo promjene i ostvarimo slobodu izbora na civilizovan način. Na protestu u subotu predstavnici parlamentarne opozicije će na bini potpisati Sporazum o budućnosti. To je važan korak ka jedinstvu i solidarnosti svih elemenata u društvu”.

Iz pokreta su saopštili da marševa solidarnosti prema glavnom gradu, neće biti, ali da se radi na stvaranju uslova za marševe.

“Sedmi #Oduprise protest, kao i svi prethodni treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno. Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo. Molimo da se sa posebnim uvažavanjem odnosite prema starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom. Uvijek možete kontaktirati nekog od redara koji će se kao i svake subote zajedno sa snagama bezbjednosti brinuti da sve protekne u najboljem mogućem redu”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.