Orban: Ko rodi četvoro djece više nikad neće morati da plaća porez

1

Žene u Mađarskoj koje imaju četvoro ili više djece biće doživotno oslobođene plaćanja poreza na dohodak, poručio je premijer Mađarske Viktor Orban, prenosi BBC.

Ovo je dio mjera koje je Orban predstavio u sklopu demografskog plana o kojem je bilo riječi u toku govora o stanju nacije.

Orban je poručio da se tako brani budućnost Mađarske bez zavisnosti o migracijama. Orbanova stranka, podsjetimo, protivi se ulasku migranata u EU.

Kako javlja BBC, populacija Mađarske smanjuje se za 32.000 stanovnika godišnje, a žene u toj zemlji rađaju manje djece nego što je to prosjek Evropske unije.

Kao dio demografskih mjera, Orbanova vlada će mladim parovima omogućiti beskamatne kredite u iznosu od približno 32.000 eura, a parovi koji dobiju treće dijete neće morati otplatiti ostatak kredita.

Orban je iskoristio i priliku da kritikuje politiku zapadnih zemalja, rekavši da je njima migracija odgovor na sve manji broj djece.

“Mađari razmišljaju drugačije. Ne trebaju nam brojevi. Trebaju nam mađarska djeca”, dodao je, prenosi BBC.

1 Comment
  1. kiko komentariše

    Bravo, a DPS majkama ukida nadoknade, vara ih , ponizava! Evo narode Crnogorski vidi kako pravi domacin i Predsjednik radi. A ne ka nas, ide u dubai i sen trope da orgija! Nas nesretnik potrosi za 5 dana 38 hiljada evra na bahanalije, a toliko Orban daje porodici da pravi 3je i 4voro djece! Vidite li kolika je razlika, koliko su nesposobni i nedostojni ovi iz DPS! Sve ih treba pohapsit , banda bezobrazna!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.