Optužnica protiv slikarke i njenog sina na razmatranju 16. aprila

0

Specijalno državno tužilaštvo dopunilo je istragu protiv Danijele Kisić-Petrović optužene za stvaranje kriminalne organizacije i njenog sina Kristofera kojeg terete da je bio član te organizacije.

Optužnica protiv Kisić-Petrović i njenog sina dostavljena je Višem sudu i za 16. april zakazano je ročište na kojem će se razmatrati optužni akt.

Prema navodima iz istrage, kriminalna organizacija imala je za cilj da ubije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat. Za te likvidacije, prema sumnjama istražitelja, Kisić-Petrović je nudila 45.000 evra.

Nju terete da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, podstrekavanje na teško ubistvo i sprečavanje dokazivanja podstrekavanjem.

Jedan od svjedoka u istrazi je ispričao da mu je D. I. saopštio da okrivljena traži nekog iz Bara da ga ubije i nudi 30.000 evra za to, te da ubije i jednu porodicu za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 evra.

“D. I. mu je tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I, R. Z, Đ. E. i L. S, koje im je okrivljena pripremila za svjedočenje u predmetu pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 evra nakon takvog lažnog svjedočenja”, ispričao je svjedok u istrazi, a što je Apelacioni sud ranije naveo prilikom obrazlaganja odluke o pritvoru.

(Pobjeda)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.