Optuženi da su planirali prodaju droge vrijedne pet miliona evra i pripremali ubistva

0

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Miloša Đuričkovića, Sava Lipovine i Darka Draškovića, koje Specijalno državno tužilaštvo tereti da su krajem 2017. godine planirali prodaju droge vrijedne pet miliona eura, piše Dan.

Kako se navodi u optužnici, oni su obezbijedili prodavca narkotika, kao i kupca, a za posredovanje u novčanim transakcijama i primopredaji, kao garanciju da će sve proteći kako treba, ugovorili su procenat.

Tužilaštvo tvrdi da je pribavilo dokaze da je u ovoj kriminalnoj organizaciji Savo Lipovina imao ulogu da organizuje isporuku veće količine droge i da je u tom cilju dao nalog Vesku Lipovini da organizuje prihvat i skladištenje droge radi dalje prodaje.

“Iz rezultata dobijenih primjenom mjera tajnog nadzora i drugih razgovora obavljenih od septembra do novembra 2017. godine između Petra Živkovića i N.N. lica, zatim između Draškovića, Sava Lipovine i Ivana Jovanovića, kao i Sava Lipovine i N.N. lica, proizilazi da je Savo Lipovina imao ulogu da organizuje nabavku i prodaju droge na teritoriji Crne Gore i na međunarodnom nivou, a Živković i Drašković su imali ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, dok je Jovanović bio zadužen da sakriva veće količine narkotika do dalje prodaje”, piše u optužnici.

Istražitelji su iz presretnutih razgovora došli do podataka da je plan kriminalne organizacije obuhvatao i vršenje teških krivičnih djela protiv života i tijela.

Kako se navodi u aktima tužilaštva, presretnuta je komunikacija dijela kriminalne organizacije i kada je 4. septembra 2017. godine aktivirana eksplozivna naprava ispred porodične kuće Vasilija Vujovića, kada je smrtno stradao Marko Martinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.