Opstaje vlast u Kotoru: Jokić prihvatio predlog SDP-a

1

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić prihvatio je predlog Socijaldemokratske partije (SDP) za raspisivanje lokalnog referenduma na kome bi se Kotorani izjasnili o dogradnji operativne obale Luka Kotor- Luže za vez mega kruzera.

Povodom poziva za prevazilaženje političke krize u Kotoru, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić je danas uputio odgovor Predsjedništvu SDP-a u kojem navodi da u svojstvu Predsjednika Opštine Kotor prihvata predlog za raspisivanje lokalnog referenudma, te da je spreman da SO Kotor uputi predlog za održavanje lokalnog konsultativnog referenduma o predloženim infrastrukturnim projektima iz poslovnog plana Luke Kotor AD.

Kako bi što brže stvorili sve uslove da se ovakav referendum organizuje i održi, Jokić predlaže da članice vladajuće koalicije u Kotoru formiraju radnu grupu za pripremu referenduma koja bi definisala referendumsko pitanje, vrijeme održavanja i ostala pitanja koja se mogu otvoriti prilikom njegovog organizovanja.

Jokić je u odgovoru koji prenosi Radio Kotor poručio da djelovanje bilo kog političkog subjekta, pa ni SDP-a, ne utiče na njegov osjećaj političke odgovornosti, pa tako, kako je kazao, ni poziv da se javno obaveže na podnošenje ostavke nema uticaja na njegove odluke.

“Još jednom ću ponoviti da ću podnijeti ostavku ukoliko politika koju zastupam ne bude imala podršku građana, pa tako i ovoga puta, ukoliko na lokalnom referendumu opcija koju budem zastupao ne bude imala većinu podnijeću ostavku na funkciju predsjednika opštine. Slijedeći vaš manir, obavezan sam da vas pozovem, da ukoliko opcija koju vaša partija bude zastupala na lokalnom referendumu ne osvoji većinu, predsjedavajući tijela koje mi je uputilo ovaj poziv podnese ostavku”, kazao je Jokić.

Vjerujući da će se na ovaj način prevazići politička kriza u Kotoru, Jokić je pozvao SDP da preko svog odborničkog kluba u SO Kotor stvore preduslove za organizovanje referenduma i funkcionisanje grada.

“Na način što će vaši odbornici pisanim aktom povući potpise i predlog za razrješenje predsjednika opštine, prisustvovati zasjedanjima SO Kotor, hitno i bez odlaganja usvojiti predloženi budžet i ostala dokumenta potrebna za rad privrednih društava i institucija u Kotoru kako bi grad nesmetano funkcionisao”, odgovorio je Jokić.

1 Comment
  1. real komentariše

    samo da se sacuva fotelja zasto inace
    pristat na ucjene i kako dalje funkcionisat
    mada kako su i dosad radili na principu ucjene mogu i nastavit
    ovo je uzas kako se radi a jedva vlast osvojismo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.