Opozicija: Policija nije u stanju da zaštiti novinare

0

Novinari, građanski aktivisti i građani okupili su se danas u 11 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore u znak protesta zbog napada na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić.
Lakić je ranjena sinoć ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.
Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) pozvalo je kolege da se okupe u 11 sati ispred Vlade u znak protesta zbog još jednog u nizu napada na novinare, ovaj put ponovo na koleginicu Lakić.
“Bezbroj nerazjašnjenih napada, od kojih neki I ubrzo zastarjevaju, kao posljedicu imaju atmosferu gdje sačekuša novinaki ispred zgrade nije ništa neobično iako je već viđeno. Zabrinutost je tim veća jer se ovaj put koristi oružje, što je do sada bio slučaj samo prilikom ubistva Duška Jovanovića”, navodi se u saopštenju DPNCG.
DF još jednom najoštrije osuđuje napad na novinarku Oliveru Lakić, i tražimo da se otkriju neposredni izvršioci, kao i njihovi nalogodavci. Ovaj kukavički čin apsolutno je rezultat činjenice da je Crna Gora odavno nestabilno društvo, koje nema institucije sposobne i voljne da zaštite građane. I kriminalce je upravo ohrabrilo nečinjenje državnog aparata i nerješavanje prethodnih slučajeva napada na novinare.
“Policija, na primjer, nije u stanju da još uvijek pronađe počinioca krivičnog djela napada na poznatog srpskog novinara iz Crne Gore, Gojka Raičevića, gdje postoje svi dokazi, video zapis, broj vozila iz kojega izlazi nasilnik, vidi se udarac koji zadaje, pa ako ne može da se riješi nešto tako očigledno, onda teško možemo računati da je policija sposobna, ili da želi, da riješi ostale napade na novinare, kaže se u saopštenju.
I ostale opozicione partije osudile su napad na novinarku Vijesti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.