Opozicija ne prisustvuje sjednici parlamenta

0

Opozicioni poslanici ne prisustvuju današnjoj drugoj redovnoj sjednici parlamenta na kojoj će biti razmatrani predloženi zakoni o akademskom integritetu i državnim nagradama.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da sa žaljenjem konstatuje da nema predstavnika opozicije u sali.

„Moj apel i pretpostavljam kolega iz vladajuće većine, je bi željeni da nam se što prije pridruže“, kazao je Brajović.

Učesnici protesta „97 hiljada-Odupri se“ pozvali opozicione partije da napušte Skupštinu Crne Gore i bojkotuje sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Iz SDP-a su potvrdili da neće prisustvovati sjednici jer kako navode podržavaju revolt građana.

“Snažno podržavajući opravdani revolt građana Crne Gore nakon otvaranja afere Koverat, kao i svakodnevni nasrtaj na njihov socijalni položaj, smatramo opravdanim zahtjev da se opozicija, dok se ne stvore fer i demokratski uslovi i ambijent, javno obaveže da neće učestvovati na svim narednim izborima. Podržavajući napore organizatora građanskog protesta da pomognu stvaranju fer i demokratskih uslova kroz formiranje tehničke vlade, što je dobilo nepodjeljenu podršku opozicionih partija, svjesni smo da svaka promjena i stvaranje pristojnog i demokratskog društva mora imati podršku i naših evropskih i evroatlanskih partnera uvažavajući njihove ocjene u želji da i oni pomognu neophodne promjene”, saopšteno je iz te stranke.

Na dnevnom redu su i izmjene zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu, izvršenju kazni zatvorom, novčane kazne i mjera bezbjednosti.

Poslanici će se izjasniti o predloženim zakonima o graničnoj kontroli, javnim izvršiteljima, posredovanju i zaštiti kulturnih dobara.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.