Opet mijenja politiku: Đukanoviću sad nije važan ni datum prijema u EU

0

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović izrazio je nadu da će biti nastavljen započeti proces proširenja Evropske unije integracijom zemalja Zapadnog Balkana:

“Nadam se da će EU u konstituisanju novih evropskih institucija sačuvati potrebnu pažnju za proces proširenja i integraciju Zapadnog Balkana”, rekao je on na opštinskoj Izbornoj konferenciji DPS-a u Pljevljima.

Nakon što je ocijenio da je njegova partija ostvarila glavninu obećanja sa prethodnih parlamentarnih izbora, među kojima ekonomski rast i učlanjenje u NATO, procijenio je da DPS “kreće ka još jednoj izbornoj pobjedi na parlamentarnim izborima sljedeće godine”.
Rekao je da na globalnom nivou, ali i u Evropi postoje problemi koji su možda komplikovaniji nego oni na Balkanu, koliko god to izgledalo nemoguće.

“Za razliku od naše političke konkurencije, mi gledamo u budućnost”, kazao je on navodeći da DPS sa političkim partnerima treba da donese odluke koje će biti najpovoljnije za buduća pokoljenja.

To je, kako je objasnio, nastavak reformi i stvaranja pretpostavki za integraciju u savremeno evropsko društvo.”Nije najvažniji datum prijema u EU, već da svaki dan koristimo da radimo na modernizaciji društva”, ponovio je.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.