Mladen Mikijelj

Okrivljeni za pokušaj ubistva bivšeg direktora Policijske akademije braniće se sa slobode

0

Vijeće Višeg suda usvojilo predlog odbrane, uz obavezno oduzimanje putnih isprava okrivljenima, javljanje svakog petka i zabranu napuštanja mjesta boravišta. Nadležni državni tužilac i advokat Šaranovića bili protiv odluke.

Okrivljeni za pokušaj ubistva bivšeg direktora Policijske akademije u Danilovgradu, Bobana Šaranovića, pušteni su da se brane sa slobode,potvrdio je za Portal Analitika njegov advokat Mladen Tomović.

Ročište je pred Višim sudom održano u četvrtak, kada je Šaranović saslušan u svojstvu oštećenog.

“On je u bitnom dao identičan iskaz, koji je iznio i pred nadležnim državnim tužiocem”, kazao nam je Tomović.

Osim Šaranovića, saslušan je i vještak-trasolog koji se izjašnjavao o oštećenjima na vozilu nastalim od udara metalnim šipkama, prilikom prebijanja Šaranovića.

“Vještak-trasolog naveo je da su oštećenja na krovu vozila nastala udarcima tupim predmetom, odnosno metalnom šipkom. Naveo je da su oštećenja mogla nastati od strane bilo kojeg od dvojice okrivljenih u ovom predmetu i bez obzira na njihov položaj, posmatrano sa unutrašnje strane vozila u pravcu otvorenih vrata s obzirom na to da su se njih dvojica nalazila u rasponu između otvorenih vrata vozača i desnog, odnosno lijevog motornog vozila”, pojašnjava Tomović.

Podsjetimo, prema navodima optužnice Sava Nikitović i Radovan Popara su 1. juna prošle godine metalnim šipkama pokušali ubistvo Šaranovića ispred zgrade u kojoj živi.

Vijeće Višeg suda u Podgorici na predlog odbrane okrivljenih donijelo je odluku da se Nikitović i Popara brane sa slobode.

“Odbrana okrivljenih je predožila, s obzirom na to da su saslušani oštećeni u svojstvu svjedoka, kao i vještak-trasolog, da se pritvor koji je trajao 11 mjeseci ukine”, kaže Tomović.

Odbrana okrivljenih je, prema njegovim riječim, predlog obrazložila ispunjavanjem razloga za takvu odluku i naveli da sudu stoje na raspolaganju alternativne mjere ograničavanja slobode, poput oduzimanja putnih isprava.

“Nadležni državni tužilac i ja kao punomoćnik oštećenog protivili smo se toj odluci, ali je Vijeće donijelo odluku i okrivljeni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode. Sudsko vijeće je usvojilo predlog odbrane okrivljenih o ukidanju pritvora, uz obavezno oduzimanje putnih isprava okrivljenima i obavezno javljanje svakog petka, te zabranu napuštanja mjesta boravišta, u konkretnom slučaju opštine Nikšić”, ističeTomović.

Sljedeće ročište je zakazano za maj.

“Tada će biti pozvan vještak medicinske struke kako bi se izjasnio o prirodi i načinu nastanka povreda kod Šaranovića. Vrlo je vjerovatno da, ukoliko ne bude nekih novih dokaznih predloga, može biti i zaključeno predmetno ročište”, kazao je Tomović za Analitiku.

(Portal Analitika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.