Oko 50 trenera na redovnom seminaru Rukometnog saveza Crne Gore

0

U Podgorici se ovog vikenda održava 22. Obavezni seminar za rukometne trenere Rukometnog saveza Crne Gore.

Seminar u organizaciji Udruženja rukometnih trenera u skladu je sa utvrđenim programskim zadacima, realizuje se u saradnji sa Metodskom komisijom Evropske rukometne federacije (EHF) i obavezan je za produžavanje i dobijanje licence za takmičarsku sezonu 2024/25.

Oko 50 domaćih trenera učestvuje u radu seminara na kojem su predavači eminentni stručnjaci kao što su Dragan Adžić, Veselin Vujović, Ratko Đurković, Saša Roganović, Milan Petronijević, prof. dr Dobrislav Vujović, Igor Marković i Miloš Perović, te međunarodni delegat Predrag Pavićević.

Na svečanom otvaranju uručena su priznanja za klupske i reprezentativne rezultate i to Milošu Peroviću, Igoru Markoviću, Marku Kneževiću, Milošu Vulićeviću, Dobrislavu Vujoviću i Bobani Krstović.

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda bio je spriječen da prisustvuje svečanom otvaranju, a u video poruci istakao je da Savez pruža punu podršku radu Udruženja rukometnih trenera.

Uz učešće eminentnih predavača iz naše zemlje zemlje i regiona, ovo je prilika da učesnici usavrše svoje znanje i upoznaju se sa najnovijim trendovima u svjetskom rukometu. Predavači među kojima su treneri i međunarodne sudije, svi zajedno prepoznati u evropskom i svjetskom rukometu, prenijeće svoje bogato iskustvo našim trenerima i dati im korisne savjete koji će im koristiti u razvoju karijera. Crnoj Gori je potrebno što više školovanih trenera koji posjeduju potrebna znanja, koji prate savremene trendove i mogu da budu pravi učitelji onima koji su budućnost rukometa u našoj državi“, kazao je Kapisoda.

Predsjednica Udruženja rukometnih trenera Bobana Krstović istakla je da su predavači na seminaru, kao i prethodnih godina, profesori i treneri sa izuzetnim referencama i kvalifikacijama, a koji važe za najuspješnije u rukometnom svijetu.

Trudili smo se da tokom godine osluškujemo sugestije trenera i baziramo se na temama koje su od krucijalnog značaja za naše mlade trenere, a koje će značajno pomoći u edukaciji i radu sa mladima, jer osnova našeg rada je stvaranje dobrih igrača u svim uzrastima, kako bi dobili uspješne pojedince koji će nas predstavljati na velikim takmičenjima. Najavila bih da će već naredne godine naši i master treneri iz regiona, u našoj organizaciji, biti u prilici da produže svoju EHF-Pro licencu“, kazala je Krstović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.