Oglasila se policija povodom jučerašnjih incidenata: Spriječili smo fizički kontakt navijača, tragamo za licima

0

Juče je u 18.00 časova u Nikšiću odigrana košarkaška utakmica između Košarkaškog kluba „Sutjeska“ iz Nikšića i Košarkaškog kluba „Budućnost“ iz Podgorice. Regionalni centar bezbjednosti „Zapad“ je tokom pripremnih radnji obezbjeđenja sportskog događaja obaviješten od strane organizatora da se na ovoj sportskoj priredbi ne očekuje organizovan dolazak navijačkih grupa, saopšteno je iz Uprave policije povodom jučerašnjih dešavanja.

Kako navode, zaštitarska firma angažovana od strane organizatora je po Zakonu o sprečavanju nasilja i  nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zadužena za obezbjeđenje kako objekta, tako i službenog ulaza na samom objektu gdje se održala sportska priredba, a na koji su neovlašćeno ušli pripadnici navijačke grupe „Varvari“.

„Tokom odigravanja utakmice, jedan broj navijača koji su pristigli privatnim vozilima, Košarkaškog kluba „Budućnost“, „Varvari“, je ušao u dio sale gdje se odigravao sportski događaj sa namjerom da se sukobi sa pripadnicima navijačke grupe „Vojvode“. Tom prilikom policijski službenici spriječili su fizički kontakt između ove dvije navijačke grupe. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ sa događajem su upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, te preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju lica koja su učestvovala u ovom događaju, pa i utvrđivanju eventualne odgovornosti Košarkaškog kluba „Sutjeska“, kao i organizatora u organizaciji obezbjeđenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama“, kazali su iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.