Oglasila se policija o incidentu u Budvi: U pitanju je službenik MUP-a, koji nema službenu policijsku legitimaciju

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode sugrađanina M.K.(26) poslije izazivanja opšte opasnosti i lažnog predstavljanja građanima.

Naime, policija je 15. juna obaviještena da je na karting stazi u zaleđu plaže Jaz, vozač automobila ,,WV Turan“ bijele boje, budvanskih registarskih oznaka, krenuo svojim vozilom u pravcu više lica sa očiglednom namjerom da ih udari vozilom, i to u više navrata.

„Kada je i ostvario kontakt sa oštećenim, maloljetnim licem, na način što ga je udario vozilom u pokretu, dok su ostala lica uspjela da se sklone iza drugih vozila, ovo lice se potom uputilo u pravcu Jadranskog puta, gdje je izazvao saobraćajnu nezgodu, udarivši pomenutim automobilom u stub ulične rasvjete, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu“, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Povrijeđeno lice je transportovano u prostorije Hitne medicinske pomoći, gdje su mu konstatovane lakse tjelesne povrede.

„Takođe, u navodima građana koji su bili svjedoci pomenutih događaja se ističe da se ovo lice predstavilo kao policijski službenik, stavljajući na uvid određenu legitimaciju nalik na službenu. Poslije preduzimanja niza službenih mjera i radnji, brzom reakcijom na terenu, policija je identifikovala, a potom lišila slobode lice M.K.(26) iz Budve, za kojeg je utvrđeno da se radi o službeniku Ministarstva unutrašnjih poslova-Filijale za upravne unutrašnje poslove u Budvi koji je radno angažovan na određeno vrijeme, a koji nije policijski službenik pa samim tim nije mogao imati policijsku službenu legitimaciju“, istakli su iz UP.

O preduzetim mjerama i radnjama, upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, po čijem je nalogu protiv M.K. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom lažno predstavljanje.

„Imenovanom je danas, poslije saslušanja kod tužioca, određeno zadržavanje do 72 časa“, zaključili su UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.