“Odupri se”: Nije ultimatum opoziciji, ali tri naše tačke ne mogu se mijenjati

0

Član organizacionog odbora “Odupri se – 97 hiljada” Džemal Perović kazao je da će do subote čekati odgovor opozicionih poslanika na Sporazum o budućnosti, navodeći da očekuje da ga Demokratski front podrži. On je kazao da je ovaj Sporazum, ustvari tadna verzija, ali da tri tačke nijesu podložne izmjenama.

“Vjerujem da će nam svi do subote pozitivno odgovoriti jer ne postiji nijedan razlog da se ne postigne to jedinstvo koje smo već postigli”, kazao je Perović na konferenciji za novinare.

Kazao je da neće ići na pregovore, nego će ići ujedinjena opozicija zajedno sa nama.

Perović je rekao da je opozicionim partijama ponuđen nacrt sporazuma koji je rezultat sveopštih konsultacija sa intelektualcima od integriteta, navodeći da je dokument u jednom dijelu podložan izmjenama. On tvrdi da se neće pregovarati o dijelu koji se odnosi na bojkot izbora, parlamenta i spoljnopolitičkim pravcima Crne Gore.

“Ima djelova koji su uzmi ili ostavi, jer ne možemo da se vraćamo nazad oko pitanja kao što je bojkot svih izbora do ispunjenja uslova, a samo nova Vlada može pripremiti prve fer izbore u Crnoj Gori. Nema učešća u skupštini, kada je ona proizašla iz nedemokratskih izbora”, kazao je on.

On je rekao da će sporazum biti ponuđen i koalicionim partnerima DPS-a.

Perović je poručio odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću da ne prisvaja proteste, već da nastavi sa razotkrivanjem afera režima.

Na pitanje da li podržavaju stavove koje je iznio jedan od govornika na protestu Petar Glendža koji je napao dio opozicije, Perović je kazao da on nije član organizacije “Odupri se”, ali nije kazao da li se ta organizacija ograđuje od takvih napada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.