“Odupri se”: DF najviše pomogao proteste

0

Organizacija osam građanskih protesta pokreta “Odupri se 97 000” koštala je ukupno 15.643 evra, od čega su troškove u iznosu od 3.806 evra pokrili organizatori – sam pokret, oko 2 hiljade evra još nije plaćeno, a preostali iznos su platili Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Demos i Građanski pokret URA.

Ovo su informacije koje su saopštili organizatori protesta – pokret “Odupri se 97 000”.

Kako je saopšteno iz pokreta, DF je organizaciju protesta dosad platio 3 hiljade evra, Demokrate 2.800, Demos oko 2 hiljade, dok je URA učestvovala sa oko 2 670 evra.

“Socijaldemokratska partija (SDP), Socijalistička narodna partija (SNP) i radnička partija finansijsku podršku građanskim okupljanjima pod sloganom “odupri se” najavili su u narednim danima. Dogovor o očekivanom plaćanju postignut je na osnovu zastupljenosti opozicionih partija u Skupštini Crne Gore”, navode iz pokreta “Odupri se”.

Kako su kazali, neke partije višestruko su premašile dogovoreni iznos, a neke samo djelimično ispunile predviđenu kvotu. Naglasili su i da je svaka politička partija slobodna da objavi koliko je finasijski pomogla svoje članove organizacijom prevoza.

“Troškovi od 10 ipo hiljada su direktni troškovi kojima su partije pomogle organizatorima poreta “Odupri se” plaćanem bine, ozvučenja, štampe…”, pojašnjavaju iz pokreta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.