Održana sjednica Radne grupe za izradu Predloga odluke o mjesnim zajednicama

0

Sjednici su prisustvovali – predsjednica Slađana Anđušić, v.d. sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom; odbornici Vasilije Čarapić, Stefan Vešović, Mitar Šušić, Miloš Mašković, Andrija Klikovac, te Nikola Jočić, rukovodilac Sektora za normativne poslove u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, Biljana Bošković, šefica Odjeljenja za normativne poslove i praćenje sistema lokalne samouprave u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, i Irena Kićović, sekretarka Radne grupe.

Članovi Radne grupe saglasili su se da trenutno stanje funkcionisanja mjesnih zajednica nije dobro i da treba pristupiti ozbiljnoj reviziji.

„Odluka o mjesnim zajednicama mora na najbolji način izraziti potrebe građana za neposrednom demokratijom i odsustvom partijskih interesa kada su mjesne zajednice u pitanju“, saglasili su se učesnici sastanka.

Na sastanku je bilo riječi i odnosu Odluke o mjesnim zajednicama sa Zakonom o lokalnoj samoupravi koji je u izradi, pa se ukazalo na mogućnost da Odluka bude nekompatibilna sa novim zakonom, zbog čega se trebaju pripremiti sugestije i na nacrt zakona.

Naredna sjednica na kojoj će se razmatrati načelne i pojedinačne primjedbe i sugestije na radnu verziju odluke, održaće se za desetak dana, a sve sa ciljem da se do naredne sjednice Skupštine Glavnog grada pripremi predlog rješenja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.