Održan kongres SRS u Hrtkovcima: Šešelj opet izabran za predsjednika

0

Deseti kongres Srpske radikalne stranke, na kome je Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsjednika, održan je danas u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima, mjestu u kome je pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi u Hagu, počinio ratni zločin primoravanjem lokalnih Hrvata na iseljavanje.

Kongres je održan u šatoru pored Šešeljeve kuće, a počeo je intoniranjem srpske i ruske himne.

Prije početka, mogle su se čuti pjesme “Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala”, “Sprem”te se, sprem”te”, o lideru radikala, a prisutno je bilo 449 delegata, prenosi Tanjug.

Skup se održava uprkos tome što su LDP i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini zatražili od državnih organa zabranu održavanja Kongresa SRS-a u Hrtkovcima.

Prošle godine, miting radikala u Hrtkovcima je zabranio MUP.

Šešelj se na kongresu osvrnuo na zahtjeve za zabranu održavanja Kongresa, rekavši da on u tom mjestu nije počinio zločin i da će o dokazati.

“Nijedan Hrvat nije deportovan”, rekao je Šešelj i ponovio da nije počinio nijedno krivično djelo, navodeći da su Hrtkovci mjesto “radikalske slave, poštenja i istinoljubivosti”.

Šešelj je rekao da su radikali bili blokirani u medijima i da ta blokada i dalje traje, a da je uspio da je probije na TV Pink i Hepi televiziji.

“Nadam se da ću se izboriti da i moji saradnici dobiju takvu šansu”, rekao je Sešelj.

Šešelj je naveo da se osjeća da “nisu uzalud Amerikanci i Britanci izdvojili silne milione da preobrnu javno mnjenje u Srbiji, da potisnu ruski uticaj i narodu omile NATO, koji nam je ubijao djecu prije 20 godina”.

Rekao da su radikali protiv vlasti SNS i da kritikuju tamo gdje oni to zaslužuju, a da ne mogu biti protiv kada vlast povlači ispravne poteze oslanjajući se na Rudiju i Kinu.

Napomenuo je i da radikali ne mogu sa izdajnicima, prozapadnim strankama.

“Smatramo da treba natjerati vlast da uđe u razgovor sa opozicijom ali u parlamentu. Mi smo spremni za taj dijalog i smatramo da se mora voditi rasprava o poslovniku i izbornim uslovimna”, rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao i da su spremni za dijalog sa opozicijom ali u parlamentu.

Na kongresu je izabrano i kompletno rukovodstvo stranke, predsjednik, zamjenik, četiri potpredsjednika, generalni sekretar i članovi Centralne otadžbinske uprave.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.