Održan još jedan protest: Nalogodavci ubistva Duška Jovanovića neće biti otkriveni dok je ove vlasti

0

Ispred zgrade državnog tužilaštva u organizaciji grupe „Odupri se“ održava se novi protest, a sa bine na kamionu predstavnici grupe i građani su pozvali da im se priduži cijela Crna Gora, jer više nema vremena za čekanje.

Danijela Pavićević, funkcioner SNP-a i sestra ubijenog Duška Jovanovića, je naglasila da u Crnoj Gori nema pravde, već da je ovo zemlja siromašnih u kojima vlada kriminal. Ona je naglasila da su ubice njenog brata znale da će biti zaštićene i da je to jedan od razloga što je došlo do zločina i što on nije razjašnjen ni nakon 15 godina.

-Nalogodavci i počinioci tog ubistva neće biti otkriveni dok je ove vlasti, ali da će doći vrijeme kada će i oni bii kažnjeni- rekla je Pavićevićka.

Vasilije Miličković je optužio vrh sudske vlasti da njegove prijave drže u fijokama, ali da će učiniti sve da sruši Ivicu Stankoića i Milorada Katnića, koji su, kako je rekao “ stubovi pljaćke građana“.

-Poslao sam 14 pitanja Dušku Markoviću, ali ni na jedno nije odgovorio. Ukoliko ne govorim istinu spreman sam da idem u Spuž, obećao je on i dodao je da građani moraju da se pobune, jer će u surotnom živjeti „kao robovi“.

Vera Drinčić, predstavnica majki sa troje i više djece kojima je oduzeta doživotna naknada, naglasila je da je medicinski mantil morala da zamijeni čobanskim poslom.

-Iako su naši protesti okupile majke svih vjera vlast nas je ignorisala i na nas se nije okrenula ni kada smo štrajkovali glađu, rekla je ona.

Aljoša Turović je rekao da ne želi koverte i poručio je građanima da moraju da se odupru. On je dodao da danas morada radi kao konobar kako bi studirao „jer mu roditelji nijesu ostavili elektrane“.

Radovan Jeremić, predstavnik građana iz Park šume u Zagoriču rekao je da su mještani ucjenjivali bivši gradonačelnik Miomir Mugoša i gradska uprava.

–Rekli su nam da nam neće rušiti kuće ukoliko glasamo za DPS. U vremenu mrka Miljanova današnji predstavnici vlasti ne bi bili ljudi nego izrodi – poručio je on.

Okupljeni građani su potom krenuli u protestnu šetnju.

Protestu su prisustvovali predstavnici DF-a, Demosa, Demokrata i SNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.